1. yle.fi
  2. Uutiset

Influenssarokotukset täydessä käynnissä Pohjois-Pohjanmaalla – Lähes puolet kunnista aloittanut jo rokotukset

Kempeleessä ja Oulussa rokotukset aloitetaan lauantaina, loput kunnat seuraavat ensi viikolla perästä.

influenssarokotteet
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Kausi-influenssarokotusten antaminen riskiryhmille on vilkkaimmillaan Pohjois-Pohjanmaalla näinä viikkoina.

Kolmetoista kuntaa on jo aloittanut kausi-influenssarokotukset kuluvalla viikolla tai viime viikonloppuna. Esimerkiksi Hailuodossa on 22. marraskuuta viimeinen päivä käydä hakemassa influenssapiikki julkisesta terveydenhuollosta ilman ajanvarausta.

Kempeleessä ja suurimmassa osassa Oulua ensimmäinen rokotuskerta on tulevana viikonloppuna, lauantaina 23. marraskuuta. Paikalle toivotaan tuolloin saapuvan henkilöitä, joiden sukunimi on aakkosten alkupäässä.

Muissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa rokotukset aloitetaan pääosin ensi viikon aikana. Ainoastaan Pyhännällä rokotuspäivät ovat vasta joulukuun alussa.

Lisätietoa kausi-influenssarokotusten aikatauluista löytyy kuntien, kuntayhtymien, hyvinvointikeskusten ja terveysasemien verkkosivuilta.

Maksuton rokote riskiryhmille ja heidän läheisilleen

Maksuttomiin rokotuksiin ovat oikeutettuja sosiaali- ja terveyshuollon sekä lääkehuollon henkilöstö, raskaana olevat naiset, kaikki 65 vuotta täyttäneet sekä lapset kuuden kuukauden iästä kuuteen vuoteen asti.

Lisäksi ilmaisen kausi-influenssarokotuksen saavat sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat ja vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri. Varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat saavat niin ikään halutessaan rokotuksen ilmaiseksi.

Myös riskiryhmiin kuulumaton voi halutessaan ottaa kausi-influenssarokotteen. Tällöin rokotetta varten tulee hankkia resepti, jonka saa nopeimmin lähettämällä viestin omaan hyvinvointikeskukseen tai omalle terveysasemalle.

Juttua täydennetty 22.11.2019 kello 8.07.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi