Kemin kulttuuri- ja tiedesäätiölle toimintahistorian suurin lahjoitus – rahastolla tuetaan lappilaislähtöisiä kuvataiteilijoita

Säätiön ja Kemin kulttuurilautakunnan Kemi-palkinnon on saanut nuoriso-ohjaaja Tuomas Laajoki.

Kemi
Läheltä
Yle

Kemin kulttuuri- ja tiedesäätiö on saanut toimintahistoriansa suurimman lahjoituksen.

Säätiö perii Annikki ja Jorma Riekon 200 000 euron arvoisen omaisuuden.

– Testamenttilahjoitus pitää sisällään muun muassa Annikki Riekon laajan, yli 50 teosta käsittävän, posliinitaidekokoelman: seinätauluja, vateja ja maljakoita, kertoo säätiön tiedotteessa hallituksen puheenjohtaja Heikki Lääkkölä.

Lahjoituksella perustetaan rahasto, josta jaetaan apurahoja Lapista lähtöisin oleville kuvataiteilijoille.

– Testamentin mukaisesti teoksista kaksitoista asetetaan pysyvästi näytteille, muut säätiöllä on mahdollisuus myydä, Lääkkölä sanoo.

Taiteilija Annikki Riekko ammensi posliinimaalauksiensa aiheet Lapin luonnosta. Riekon muistonäyttely pidetään Kemin historiallisessa museossa 6.3.–3.5.2020. Pysyvälle näyttelylle säätiö etsii parhaillaan sijoituspaikkaa.

Kiinteistöneuvos Jorma Riekko teki elämäntyönsä rakennusalalla ja oli merkittävä kulttuurin tukija. Säätiö julkisti lahjoituksen torstaina.

Kemi-palkinto Tuomas Laajoelle

Torstaina jaettiin myös säätiön ja Kemin kulttuurilautakunnan Kemi-palkinto. Se myönnettiin nuoriso-ohjaaja Tuomas Laajoelle.

Perusteluissa mainitaan erityisesti Laajoen toiminta Kemi Factorissa, jossa hän on innostanut työttömiä nuoria musiikin pariin.

Lisäksi hän on tuottanut nuorille monipuolisia taide- ja kulttuuripalveluja sekä luonut mahdollisuuksia kulttuurin harrastamiseen.

Päivätöiden lisäksi Laajoki on kantava voima Pakkasukko Blues n´ Jazz –tapahtumassa ja monissa muissa kemiläisissä kulttuuririennoissa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).