Itävallan oikeistopopulistien salaisesta kätköstä löytyi kultaharkkoja

FPÖ:n mukaan harkkoihin ei liity mitään salamyhkäistä tai rikollista.

Itävalta
Pension Enzian
Harkot löytyivät kassakaapeista majatalosta Sankt Jakobin kylästä.

Itävallan oikeistopopulistisella vapauspuolueella FPÖ:llä on salainen kultakätkö, kertoi itävaltalaislehti Profil (siirryt toiseen palveluun) tällä viikolla.

Kultaharkkoja sisältänyt kätkö löytyi viime kesänä poliisin tutkimusten myötä Enzian-nimisestä majatalosta, joka sijaitsee Sankt Jakobin suositussa hiihto- ja vaelluskohteessa Tirolin vuorilla.

Kultaharkot löytyivät lehden mukaan perusteellisesti suojatusta huoneesta kassakaappien sisältä.

Tiedossa ei ole, minkä arvoisia harkot ovat, mutta niiden paino on noin puoli kiloa per harkko. Uutistoimisto AFP:n mukaan yksi harkko voisi olla noin 21 000 euron arvoinen.

AFP:n mukaan löytö on otettu vastaan sekä tyrmistyneissä että hilpeissä merkeissä. FPÖ on Itävallan kolmanneksi suurin puolue, joka kuului vielä seitsemän kuukautta sitten hallitukseen.

Puolue oli vastikään keskellä niin kutsuttua Ibiza-skandaalia, jonka keskiössä oli puolueen aiempi johtaja Heinz-Christian Strache. Ibizalla salaa nauhoitetuilla äänitteillä vaikuttaa siltä, että Strache lupaa järjestää valtion urakoita venäläisenä sijoittajana esiintyvälle naiselle.

FPÖ:n Wienin-osaston johtaja Dominik Nepp on vakuuttanut medialle (siirryt toiseen palveluun), että kultaharkot ovat päätyneet puolueelle täysin laillisin keinoin. Neppin mukaan kulta hankittiin puolueelle turvaksi vuoden 2008 talouskriisin aikaan.

Korjattu 16:00: Yksi harkko on arvoltaan noin 21 000 euroa, eivät harkot yhteensä.

Lähteet: AFP