Torniossa huomioidaan "Lapin Kullan äiti" Irma Stormbom – lauantaina näytelmä, keväällä nimikkokatu

Irma Stormbom toimi 60- ja 70-luvulla ensin Lapin Kullan toimitusjohtajana ja sen jälkeen hallituksen puheenjohtajana.

Tornio
Läheltä
Yle

Teollisuusneuvos Irma Stormbom saa nimikkokadun Tornioon.

Tekninen lautakunta päätti asiasta jo viime helmikuussa. Silloin arvioitiin, että nimikkokatu voitaisiin perustaa tämän vuoden puolella.

Kaupunginarkkitehti Jarmo Lokion mukaan kaavoitus on kuitenkin viivästynyt, mikä myöhentää myös nimikkokadun perustamista.

– Todennäköisin vaihtoehto on, että Pakkahuoneenkatu nimetään hänen mukaansa. Muutos toteutuu todennäköisesti ensi keväänä, Lokio arvele.

Panimomestariksi opiskellut Irma Stormbom toimi 60- ja 70-luvulla ensin Lapin Kullan toimitusjohtajana ja sen jälkeen hallituksen puheenjohtajana. 70-luvulla hän sai teollisuusneuvoksen arvon ensimmäisenä Lapin läänissä ja kolmantena naisena Suomessa.

Irma Stormbomista kertova näytelmä tulee ensi-iltaan Torniossa lauantaina. Mikin Vintin tuottamaa näytelmää esitetään Seminaarin koululla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).