1. yle.fi
  2. Uutiset

111-vuotias kajaanilainen valokuvaamo Kuvakeskus Hynninen laajentaa toimintaa ja avaa studion Helsinkiin

Valokuvaamon päämyymälä ja palvelupiste jatkavat toimintaansa Kajaanissa.

Valokuvaamotoiminta
Kuvakeskus Hynninen Kajaanissa.
111-vuotiaan valokuvaamon kivijalkamyymälä on Kajaanin keskustassa.Kuvakeskus Hynninen

Kajaanilainen valokuvaamo Kuvakeskus Hynninen laajentaa toimintaansa Helsinkiin. Uusi studio avataan Helsingin Arabiassa joulukuun 2. päivänä.

Marraskuussa 111 vuotta täyttävä valokuvaamo keskittyy Helsingissä lähinnä yritysasiakkaisiin.

– Kuvaaja Atte Mäläskä tulee vetämään Helsingin palveluliiketoimintaa. Hän on tehnyt siellä nyt noin vuoden ajan tunnusteluja ja luonut uusia asiakassuhteita mediatalojen ja isojen yritysten kanssa, kertoo Kuvakeskus Hynnisen toimitusjohtaja Risto Mäläskä.

Valokuvausala on ollut Mäläskän mukaan syöksykierteessä siitä asti, kun digiaika alkoi. Yrityksen on siis muututtava ajan mukana ja kehitettävä liiketoimintaa.

– Valokuvausala on senttivirta-ala. Näkymät ovat pysyneet kivijalkamyymälässä ja printti- ja tulostuspuolella suurin piirtein ennallaan, joten kehitämme palveluliiketoimintaa. Meidän on mietittävä, mitä ala on vuoden tai kahden päästä ja nähdä mahdollisuuksia, valmistautua ja tehdä asioita, Mäläskä sanoo.

Kuvakeskus Hynnisen päämyymälä on Kajaanin Kauppakadulla ja palvelupiste Kajaanin Prisman kauppakäytävällä. Ne jatkavat toimintaansa entiseen tapaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi