Kolme ihmistä on kuollut herhiläisten hyökkäyksissä Indonesiassa lyhyen ajan sisällä

Kyseinen herhiläislaji tunnetaan aggressiivisuudestaan ja pistoista, jotka voivat aiheuttaa hengenvaarallisen allergisen reaktion.

Indonesia
Vespa affinis, herhiläinen.
Vespa affinis -laji on yleinen Kaakkois-Aasiassa. Lajin yksilöt voivat kasvaa kolmen senttimetrin pituiseksi.Anant Kasetsinsombut / AOP

Indonesiassa kolme ihmistä on kuollut kahden viikon sisällä herhiläisten hyökkäyksessä.

11-vuotias koululainen kuoli Länsi-Jaavan provinssissa, kun hän yritti ystäviensä kanssa tuhota herhiläispesää. Viime viikolla kaksi iäkästä henkilöä kuoli herhiläisparvien hyökkäyksissä Klatenin kaupungissa Keski-Jaavalla.

Kyseinen laji, Vespa affinis, tunnetaan aggressiivisuudestaan ja pistoista, jotka voivat aiheuttaa hengenvaarallisen allergisen reaktion.

Viime vuonna seitsemän ihmistä kuoli pistosten seurauksena. Viime vuosikymmenen aikana on raportoitu sadoista herhiläisten hyökkäyksistä ihmisiä vastaan.

Klatenin kaupungin terveysviranomaiset kertovat, että kaikki alueen terveysklinikat ovat täydessä valmiustilassa uusien potilaiden varalta.

Lisäksi ryhmä vapaaehtoisia käy läpi herhiläisten lisääntymispaikkoja ja tuhoaa niiden pesiä.

Vespa affinis -laji on kotiutunut alueelle viimeisen parin vuoden aikana. Laji on yleinen Kaakkois-Aasiassa. Lajin yksilöt voivat kasvaa kolmen senttimetrin pituiseksi.