1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lyhyet

Saamelaiskäräjien Nuorisoneuvostoon haetaan uusia jäseniä – antaa väylän kehittää saamelaisnuorten asioita

Sunna Siilasjoki pääsi Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston kautta tutustumaan uusiin ihmisiin ja nuorten projekteihin.

Lyhyet
Nuoraidráđđi, Nuorisoneuvosto, Saamelaiskäräjät, Sámediggi, Sunna Siilasjoki
Sunna Siilasjoki, Gárasavvonis eret, lea doaibman ovtta baji Nuoraidráđi áššedovdilahttun. Son lea duđavaš dasa, ahte beasai doibmii mielde. Marko Junttila / Sámedikki Nuoraidráđđi

Saamelaiskäräjien Nuorisoneuvostoon haetaan uusia jäseniä vaikuttamaan saamelaisnuorten asioihin.

Nuorisoneuvostoon valitaan kahden vuoden välein 18–28-vuotiaita uusiksi jäseneksi. Saamelaisnuorista valitaan joukolle puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja viisi jäsentä sekä jokaiselle varajäsenet. Nuorisoneuvostossa on myös 15–17-vuotiaita nuoria asiantuntijajäseninä.

Karesuvantolainen Sunna Siilasjoki on ollut ensimmäistä kertaa asiantuntijajäsenenä Saamelaiskäräjien nuorisoneuvostossa kuluneella kaudella. Hänelle nuorisoneuvosto on ollut hieno väylä myös tutustua uusiin ihmisiin ja osallistua erilaisiin tapahtumiin.

– Nuorisoneuvostossa on ollut todella mielenkiintoista. Meillä on aina uusia projekteja, ja on ollut mukavaa olla mukana kehittämässä saamelaisnuorten asioita, kertoo Siilasjoki.

Saamelaisnuoret osana kehittämässä nuorten asioita

Nuorisoneuvoston työhön kuuluvat erilaiset projektit saamelaiskulttuurin ja saamen kielten parissa. Toiminnan taustalla on vahvistaa saamelaisnuorten identiteettiä.

Sámedikki nuoraidráđi ságadoalli Risten Mustonen, várreságadoalli Ánte Veijola ja várrelahttu Marianne Ketola.
Sámedikki nuoraidráđi ságadoalli Risten Mustonen, várreságadoalli Ánte Veijola ja várrelahttu Marianne Ketola. Sámedikki nuoraidráđđi

Nuorisoneuvosto myös valmistelee Saamelaiskäräjien kokoukseen ehdotuksia ja lausuntoja, jotka koskevat saamelaisnuoria. Saamelaiskäräjien täysistunnon pyöreässä pöydässä on paikka varattuna myös nuorisoneuvoston edustajalle.

Uusi Saamelaiskäräjien nuorisoneuvosto aloittaa vuoden 2020 alussa. Nuorisoneuvoston haku on käynnissä 1. joulukuuta saakka. Lisätietoja Nuorisoneuvoston nettisivuilta. (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi