1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Victoria's Secret

Victoria's Secret peruu maailmankuulun alusasunäytöksensä – vuosittainen show on herättänyt kritiikkiä tarjoamallaan ahtaalla naiskuvalla

Yhtiön myynti on viime vuodet laskenut nuorempien ostajien hylkiessä sen tarjoamia yliseksikkäitä hepeneitä.

Vuoden 2018 muotinäytös saattaa jäädä viimeiseksi. Tämän näytöksen jälkeen markkinointijohtaja Ed Razek herätti pahennusta plus-kokoiset mallit torjumalla. Kuva: Jason Szenes / EPA

Yhdysvaltalainen alusvaateyritys Victoria's Secret peruu tämänvuotisen muotinäytöksensä. Yhtiön vuosittain järjestämät näyttävät show't ovat keränneet miljoonayleisön, ja niitä on televisioitu Suomessakin.

Vuonna 1995 alkaneen näytösperinteen lopettamisen taustalla on yhtiön viime vuosina saama arvostelu tarjoamastaan ahtaasta naiskuvasta. Lavalle astelleet mallit ovat olleet kaukana nyky-yhteiskunnan monimuotoisuudesta.

Yhtiö yritti viime vuonna vastata arvosteluun käyttämällä malleinaan aiempaa kansainvälisempää joukkoa. Tilanne kuitenkin kärjistyi entisestään heti näytöksen jälkeen, kun yhtiön markkinointijohtaja Ed Razek tokaisi, etteivät plus-kokoiset tai transsukupuoliset mallit sovellu Victoria's Secretin näytöksiin.

Syntyneen kohun jälkeen Razek pyysi kommenttiaan anteeksi.

Yhtiön myynti on viime vuosina laskenut ja tulos heikentynyt. Nuoremmat asiakassukupolvet ovat kiinnostuneempia ostamaan yksinkertaisempia alusasuja kuin Victoria's Secretin tarjoamia yliseksikkäitä hepeneitä.

Yhdysvalloissa valtakunnallisilla televisiokanavilla näytetyn alusasunäytöksen katsojaluvut romahtivat vuoden 2001 12 miljoonasta vuoden 2018 3,3 miljoonaan.

Lue myös:

Alusvaatebisnes kasvaa kohisten: "Aikanaan liivejään esitteli vain Madonna, nyt sosiaalinen media on täynnä rintoja"

Victoria’s Secret pahoittelee muotinäytöksensä intiaanipäähinettä