1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Listeriabakteeria mahdollisesti sisältäviä valmisleipiä vedetään markkinoilta – koskee useita tuotteita

Tuotteita on ollut myynnissä S-ryhmän kaupoissa ja Lidlin myymälöissä.

Kotimaan uutiset
Makula 305g Club Wrap -tuote
Makula 305g Club Wrap -tuote.S-ryhmä

Useita broileria sisältäviä eväsleipiä vedetään pois markkinoilta listeriavaaran vuoksi. Taustalla on se, että saman raaka-ainetoimittajan broilerista on löytynyt listeriabakteeria.

Takaisinveto koskee ainakin seuraavia tuotteita: Fazer Leipomoiden Eväsleipä Chilikana 135g -tuote, jonka viimeinen käyttöpäivä on 22.11.–29.11., S-ryhmän Makula 305g Club Wrap -tuote (kaikki päiväykset), Lidlin myymät Deli Corner paahtopaistirieskat (viimeinen käyttöpäivä 23.11.-27.11.2019) ja Select & Go kanarullat (viimeinen käyttöpäivä 22.11.-28.11.2019).

Ruokakauppojen alihankkija Evertaste Oy:n raaka-ainetoimittaja on kertonut, että valmistuslinjastolta on mahdollisesti tarttunut Listeria monocytogenes -bakteeria broilerin lihaan.

Listeriabakteeri voi olla haitallinen erityisesti vanhuksille, vastustuskyvyltään heikentyneille ja raskaana oleville.

Listeria monocytogenes -bakteereita oli löytynyt raaka-ainetoimittajan omavalvonnasta, Lidlin tiedotteessa kerrotaan. Kuluttajia pyydetään lopettamaan kyseisten tuotteiden käyttö ja hävittämään tuotteet.

Asiakkaat voivat palauttaa tuotteen lähimpään Lidl-myymälään, jossa tuotteen hinta hyvitetään.

Jos S-ryhmältä haluaa hyvityksen, S-ryhmä pyytää palauttamaan virheellisen tuotteen pakkausetiketin ensisijaisesti ostopaikkaan tai omien yhteystietojen ja tilitietojen kanssa S-Kuluttajaneuvontaan. Muutoin S-ryhmä pyytää hävittämään tuotteen sekajätteen mukana.

Lue seuraavaksi