Mies pelastettiin palavasta asunnosta Naantalissa

Rivitaloasunto paloi pahasti. Turussa puolestaan paloi auto ja kuusi roskista

tulipalot
Varsinais-suomen pelastuslaitoksen paloauto
Rosa Huuska / Yle

Pelastuslaitos pelasti tuupertuneen miehen palavasta asunnosta Naantalissa. Mies on toimitettu jatkohoitoon. Päivystävän palomestarin Marko Virolaisen mukaan hänet pelastettiin viime hetkellä, mutta hän ei ollut hengenvaarallisesti loukkaantunut. Mies toimitettiin jatkohoitoon sairaalaan.

Hälytys Naantalin Ripikadulle tuli hieman puolen yön jälkeen lauantaina. Virolaisen mukaan palo oli raju ja levinnyt asunnosta yläpuolisiin tiloihin. Kaikki irtaimisto ja käytännössä koko asunto on palanut.

Vaara palon leviämiseen oli suuri, sillä syttymisasunto oli kuuden asunnon rivitalon keskellä. Pelastuslaitos evakuoi muiden asuntojen asukkaat ja onnistui rajaamaan liekit. Muut asunnot kärsivät savuvahingoista.

Aktiivinen sammutusvaihe kesti noin pari tuntia. Paikalla oli yli toistakymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Virolainen ei ota kantaa syttymissyyhyn, sitä tutkitaan lauantaina. Palomestarin mukaan muiden asuntojen asukkaat pääsevät koteihinsa päivän aikana.

Turussa paloi auto ja roskiksia

Turussa Sudenkorennonkadulla puolestaan paloi kuusi aitauksessa ollutta jäteastiaa ja niiden vieressä ollut auto.

Ohikulkija teki hälytyksen palosta puoli neljän aikaan lauantaiaamulla. Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle, paloivat roska-astiat täysillä. Päivystävän palomestari Sebastian Holmin mukaan liekit nuolivat vieressä olleen katumaasturin kylkeä, hajottaen muun muassa auton ikkunat.

Roska-aitauksen ympärillä oli muuten tyhjää, eikä keskellä parkkipaikkaa olleesta palosta ollut muuten leviämisen vaaraa.

Palo saatiin sammumaan noin puolessa tunnissa. Holmin mukaan syttymissyytä tutkitaan, mutta on epätodennäköistä, että kuusi roskista olisi syttynyt itsestään.