Amazon haastoi Yhdysvaltain puolustusministeriön oikeuteen hävittyään 10 miljardin sopimuksen Microsoftille

JEDI-nimellä tunnetun pilvipalveluhankkeen kilpailutus oli Amazonin mukaan puolueellinen.

tarjouskilpailu
Amazon kyltti.
Verkkojätti Amazon riitautti Yhdysvaltain puolustusministeriön hankintapäätöksen.Everett Kennedy Brown / EPA

Verkkojätti Amazon on haastanut Yhdysvaltain puolustusministeriön oikeuteen hävittyään kilpailutuksen 10 miljardin dollarin (9 miljardin euron) pilvipalveluhankkeesta.

Perjantaina tuomioistuimeen jätetty valitus ei ole julkinen, mutta yhtiö sanoi aikaisemmin tässä kuussa, että hallinnon hankintapäätös oli "selvästi puolueellinen".

Puolustusministeriö antoi 10-vuotisen sopimuksen lokakuussa Microsoftille. Amazonin lisäksi siitä kilpailivat Oracle ja IBM, jotka eivät ole riitauttaneet päätöstä.

Myös Google oli alun perin mukana kilpailutuksessa. Yhtiö kuitenkin vetäytyi viime vuonna tarjouskilpailusta arvioituaan, että hanke saattaa olla ristiriidassa yhtiön arvojen kanssa. (siirryt toiseen palveluun)

Taloudellisesti merkittävä investointi on herättänyt myös Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kiinnostuksen. Trump sanoi kesällä, että puolustusministeriön tulisi katsoa hanketta tarkemmin.

Puolustusministeri Mark Esperin mukaan kilpailutus toteutettiin reilusti ilman ulkopuolista painostusta, uutistoimisto AP raportoi.

Yhdysvaltojen asevoimien puolustushaarojen yhteinen pilvipalveluhanke (Joint Enterprise Defense Infrastructure) tunnetaan lyhenteellä JEDI. Sen tarkoitus on saada asevoimien lukuisat eri tietojärjestelmät analysoimaan ja vaihtamaan informaatiota saumattomasti.

Lähteet: AP