Hyppää sisältöön

Levottomuudet Irakissa jatkuvat  – ainakin viisi ihmistä saanut surmansa

Turvallisuusjoukot ampuivat lauantaina kohti protestoijia Nasiriyahin kaupungissa.

Mielenosoittajat pakenivat poliisin kyynelkaasua Al-Rasheed -kadulla Bagdadissa, Irakissa 23. marraskuuta. Kuva: Murtaja Lateef / EPA

Irakissa ainakin viisi ihmistä on saanut surmansa ja noin 70 haavoittunut viikonlopun levottomuuksissa.

Vakavin välikohtaus sattui Etelä-Irakissa sijaitsevassa Nasiriyahin kaupungissa myöhään lauantai-iltana, kun turvallisuusjoukot avasivat tulen kohti protestoijia surmaten kolme ihmistä.

Mielenosoittajat olivat vallanneet Nasiriyahin kolme keskeistä siltaa, kun turvallisuusjoukot päättivät käyttää kovia panoksia, uutistoimisto Reuters raportoi.

Myös Bagdadissa väkivaltaisuudet jatkuivat lauantaina.

Uutistoimisto AP:n mukaan Irakin pääkaupungissa kaksi protestoijaa kuoli ja yli 20 loukkaantui, kun turvallisuusjoukot ampuivat mielenosoittajia kohti kumiluoteja ja kyynelkaasua.

Ainakin 340 ihmistä on kuollut ja tuhansia on loukkaantunut sen jälkeen, kun levottomuudet Irakissa alkoivat lokakuun alussa. Protestoijat ovat vaatineet laajalle levinneen korruption kitkemistä, lisää työpaikkoja sekä parempia peruspalveluita öljyrikkaaseen maahan.

Lue lisää:

Irakin kovia kokeneilla sunnialueilla hallituksen vastaisia mielenosoituksia seurataan sivusta – Pelko pitää väestön kurissa toistaiseksi

Yle Bagdadin mielenosoituksissa: Irakilaiset haluavat poliitikot vaihtoon – ja vihdoin hyvän elämän