1. yle.fi
  2. Uutiset

Tukilakot alkoivat: katso täältä tietoa bussi-, lento- ja laivaliikenteestä

Postin tukilakot vaikuttavat tänään kymmenien tuhansien ihmisten liikkumiseen.

Postilakko
Lakkovahteja Pohjolan Liikenteen Pasilan varikon edessä
Lakkovahteja Pohjolan Liikenteen Pasilan varikon edessä maanantaiaamuna. Martti Kainulainen / Lehtikuva

Helsingin seudun liikenteen linja-autoista jopa 1 300 saattaa jäädä tänä päivän varikoille Postin tukilakkojen takia. Lakko vaikuttaa kymmenien tuhansien ihmisten matkoihin. HSL:n mukaan busseista neljännes ajetaan tänään.

Tukilakko kestää tiistaihin kello kolmeen aamulla.

Pääkaupunkiseudun juna-, metro-, linja-auto- ja raitiovaunuliikenteen tilannetta voit seurata tämän linkin takaa (siirryt toiseen palveluun). Helsingin seudun liikenne HSL kertoi aamulla ennen kahdeksaa, että noin 30 prosenttia sen suunnitelluista aikataulun mukaisista bussivuoroista on liikkeellä.

Metrossa ja lähijunissa oli ennen aamukahdeksaa normaali liikennetilanne ja matkustajamäärä. Samoin Suomenlinnan lautta toimi normaalisti. HSL kehottaa suosimaan raideliikennettä mahdollisuuksien mukaan, mutta varoittaa myös tungoksen mahdollisuudesta raitiovaunuissa. HSL:n omat sivut (siirryt toiseen palveluun) kertovat liikenteen kulusta tarkemmin.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:n tukilakko Postin kiistassa vaikuttaa HSL:n mukaan merkittävästi bussien kulkuun Helsingin seudulla. Tukilakon on ilmoitettu jatkuvan tiistain puolella kello 03 asti.

Lakko peruu laivoja ja lentoja, lakko vaikuttaa myös lentokentän palveluihin

Laivaliikenteessä satamiin jäävät kaikki Suomen lipun alla kulkevat alukset. Viking Line kertoo, että maanantaina Rosellan lähdöt Maarianhaminasta, Amorellan lähdöt Turusta ja Mariellan lähtö Helsingistä on peruttu. Viking Line kertoo poikkeusaikatauluista lisäää täällä (siirryt toiseen palveluun).

Tallink Silja kertoo, että sen Baltic Princess -alus jää Turun satamaan maanantaina illalla ja lähtö Turusta klo 20.15 perutaan, ellei sopua synny ennen sitä. Silja Serenade puolestaan saapuu Helsinkiin tiistaina aamulla ja sen lähtö tiistaina klo 17.00 perutaan, ellei sopua synny ennen sitä. Lisää tilanteesta kerrotaan täällä (siirryt toiseen palveluun).

Myös Eckerö Linen laivojen kulussa on poikkeuksia. Yhtiön mukaan sen m/s Finlandia-alus liikennöi maanantaina klo 06.00 lähdön Tallinnasta Helsinkiin ja sen jälkeen alus jää satamaan (siirryt toiseen palveluun). Laivojen kulkua voi seurata eri yhtiöiden sivuilta.

Finnair on kertonut peruneensä maanaltailta jopa 300 lentoa. Finnair tiedottaa tukilakon vaikuttavan myös moniin kriittisiin toimintoihin, kuten maa- ja catering-palveluihin sekä asiakaspalveluun Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Tiistailta Finnair kertoo peruvansa tukilakon vuoksi seitsemän kaukolentoa (siirryt toiseen palveluun), muun muassa San Franciscosta, Tokiosta, Pekingistä ja Bangkokista Helsinkiin. Katso täältä lisätietoa (siirryt toiseen palveluun)lentotilanteesta.

Täältä löydät lakon tiedot kootusti.

Lue myös:

Yle seurasi hetki hetkeltä Postin lakkotilannetta – mediatietojen mukaan kiistaan ei saatu ratkaisua

PAU: Postin lakot jatkuvat lähes jouluun asti – laajenevat toimihenkilö- ja myymälätehtäviin

Sopua ei löytynyt Postin kiistassa – maanantaina laajat tukilakot pysäyttävät liikenteen maalla, merellä ja ilmassa

Lue seuraavaksi