Postin tukilakot laajenevat ja näkyvät arjessa – "Joku veti nyt maton alta"

PAU kertoo jatkavansa lakkoa melkein jouluun saakka.

Postilakko
Postin kuorma-autoja ja pakettiautoja Postintaipaleella Helsingin Ilmalassa.
Postin lakko ei lopu vieläkään. Kuvituskuva. Janne Järvinen / Yle

Postin lakko laajenee maanantaina 25. marraskuuta.

Kaksi viikkoa kestänyt lakko on käynnistänyt jo lukuisia tukilakkoja, jotka pysäyttävät nyt jo muun muassa pääkaupunkiseudun bussiliikenteen, laivaliikenteen ja osan lentoliikenteestä. Kajaani–Helsinki välillä on peruttu pelkästään maanantaina neljä lentoa (siirryt toiseen palveluun) (Finnair) Oulu-Helsinki välillä jopa 17.

PAU kertoo tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun), että se joutui hylkäämään sovintoehdotuksen kokonaisuuden vuoksi, koska 700 pakettilajittelijan asiasta jätetty ratkaisuehdotus ei kelvannut Medialiitolle.

– Olen aika yllättänyt, että Medialiitto teki tällaisen yllätyksen. Joku veti nyt maton alta, Postin Kainuun pääluottamusmies Timo Huttunen sanoo.

Myös palvelualojen ammattiliitto PAM osallistuu tukitoimiin, mikä tarkoittaa sitä, että asiamiesposteissa ei enää paketteja käsitellä. Nyt siis viimeistään Postin lakko alkaa näkyä aivan tavallisen kainuulaisenkin arjessa.

– 700 ihmistä koskeva riita on levinnyt aika mahdottomaksi. Onhan tukilakkojen vaikutukset jo tosi hurjat.

PAU on ilmoittanut lakon jatkuvan 22. joulukuuta saakka, mikäli sovintoa ei synny.

– Jonkunlainen ratkaisu pitää löytyä. Kyllä tässä Paateroa katsotaan kovasti silmiin. Kyllä omistajan täytyy vihletää peli poikki.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Muokattu 25.11. klo 7.49: Lisätty peruttujen lentojen tietoja sekä Kajaanin, että Oulun osalta.