Finnair on perunut myös Lapin lentoja – perumiset johtuvat postin työehtokiistan tukitoimista

Maanantailta on peruttu Helsingin ja Kemi-Tornion, Rovaniemen, Kittilän sekä Ivalon välisiä lentoja.

Lentoliikennehäiriöt
Läheltä
Yle

Lapin lentoja on peruttu tältä päivältä. Meri-Lapissa on peruttu Helsingin ja Kemin välinen iltapäivän lento. Lisäksi lentämättä jää Helsingin ja Rovaniemen, Kittilän sekä Ivalon välisiä lentoja.

Perumiset johtuvat siitä, että Ilmailualan Unionin tukilakko Postin työehtokiistassa vaikeuttaa lentojen operointia Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Kaikkiaan Finnair on perunut tältä päivältä noin 250 lentoa.

Postin työehtokiistan ratkaisu tyssäsi eilen Medialiittoon, joka hylkäsi selvitysryhmän esityksen. Kiistassa on kyse 700:sta pakettilajittelijasta, jotka on siirretty työnantajan kannalta halvempaan työehtosopimukseen.

Lapin lennoista on peruttu Helsinki - Kemi - Helsinki (AY513/AY514), Helsinki - Kittilä - Helsinki (AY575/AY576), Helsinki - Rovaniemi - Helsinki (AY535/AY536), Helsinki - Ivalo - Kittilä - Helsinki (AY639) ja Helsinki - Rovaniemi - Helsinki (AY539/AY540).

Lista perutuista lennoista löytyy tästä (siirryt toiseen palveluun).

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä.(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).