Poliisilla vilkas viikonloppu Meri-Lapissa – ryöstön selvityksen yhteydessä löytyi iso määrä amfetamiinia ja kannabisviljelmä

Poliisia työllistivät myös pahoinpitelyt Torniossa, Ylitorniolla, Keminmaassa ja Kemissä.

poliisi
Läheltä
Yle

Poliisilla oli vilkas viikonloppu Meri-Lapissa.

Poliisi teki lauantaina useita kotietsintöjä, jotka liittyivät viikkoa aiemmin Kemissä tapahtuneeseen ryöstöön, jossa useampi mies ja yksi nainen pahoinpitelivät ja ryöstivät nuoren miehen tämän asunnossa.

Kotietsinnöissä löytyi ryöstössä anastettua omaisuutta, kannabiskasvattamo sekä merkittävä määrä amfetamiinia ja pienempiä määriä muita huumeita.

Lisäksi etsintöjen yhteydessä poliisi havaitsi päihtyneen oloisen miehen, joka ajoi autoa. Häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Useita pahoinpitelyjä

Poliisia työllistivät viikonloppuna myös pahoinpitelyt Torniossa, Ylitorniolla, Keminmaassa ja Kemissä.

Kemissä 35-vuotias nainen löi 33-vuotiasta miesystäväänsä vasaralla päähän ainakin kerran. Mies sai vammoja päähänsä, mutta ei lähtenyt sairaalaan ensihoitoyksikön suostutteluista huolimatta.

Poliisi otti naisen kiinni. Poliisivankilan pihalla nainen potkaisi poliisia. Naista epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Ylitorniolla 43-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn lyömällä 22-vuotiasta naista kasvoihin.

Nainen kertoi menneensä miehen auton kyytiin ja kesken ajomatkan mies oli pysäyttänyt auton, vetänyt naisen ulos autosta ja pahoinpidellyt naista.

Naiselle oli tullut kasvoihin verta vuotavia haavoja, jotka eivät ole olleet vakavia.

Keminmaassa 41-vuotias päihtynyt mies ei ollut antanut vaimonsa ja 22-vuotiaan tyttärensä nukkua aamuyöllä. Tytär oli aikonut soittaa hätäkeskukseen, jolloin isä oli kertomansa mukaan ottanut tyttäreltä puhelimen väkisin pois.

Isä oli vääntänyt tyttären kättä. Tämän jälkeen miehen vaimo oli soittanut hätäkeskukseen. Miestä epäillään pahoinpitelystä.

Torniossa 21-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen pahoinpitelyyn. Mies löi nyrkillä kasvoihin 54-vuotiasta miestä.

Lisäksi torniolaisessa ravintolassa mies rikkoi tarjoiluvaunuja.