Lakkopäivän aamun liikenneruuhkat jäämässä odotettua vähäisemmiksi – moni tekee ilmeisesti etäpäivän

Rautateillä liikenne sujuu, mutta lentoja peruuntuu paljon.

Helsinki
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Postin työehtokiistan tukilakkojen aiheuttamat ruuhkat näyttävät jäävän aamun tieliikenteessä odotettua vähäisemmiksi, arvioitiin Helsingin tieliikennekeskuksesta ennen kello yhdeksää.

Ruuhkaa on tieliikennekeskuksen mukaan saattanut ehkäistä se, että varsin moni on ilmeisesti jäänyt tekemään etätyöpäivän kotiin. Lisäksi ihmiset näyttävät varautuneen liikennepulmiin varaamalla työmatkaan tavanomaista enemmän aikaa.

Pääkaupunkiseudulla liikenne oli tavanomaista maanantaita vilkkaampaa sisääntuloväylillä aamukahdeksan aikoihin, mutta jo tuntia myöhemmin näillä valtateillä oli väljempää. Eniten liikennettä oli tässä vaiheessa Helsingin keskustan seudulla.

Noin kolmekymmentä prosenttia pääkaupunkiseudun aikataulunmukaisista bussivuoroista on liikkeellä, kertoi HSL verkkosivuillaan.

Muualla Suomessa tukilakot eivät ole vaikuttaneet maanteiden aamuliikenteeseen, kerrottiin valtakunnallisesta tieliikennekeskuksesta Tampereelta. Valtaosassa maata liikennevilkkaus on ollut tavanomaisen maanantain tasolla.

Tarkista lentosi tila

Rautateillä sekä kaukoliikenne että lähiliikenne kulkee aikataulussa yli 90 prosentilla junista, ilmenee VR:n nettisivuilta.

Ilmailualan unionin IAU:n maanantainen tukilakko vaikuttaa yli kahdenkymmenen tuhannen asiakkaan matkasuunnitelmiin.

Finnair on perunut liki 300 lentoa. Lentovuoroja jää lentämättä myös Lufthansalta, Turkish Airlinesilta ja Qatar Airwaysilta, ilmoittaa Finavia tviitillä.

Jos lentomatkustajan on tarkoitus lentää tänään jonkin näiden neljän lentoyhtiön koneella, Finavia kehottaa tarkistamaan lennon tilan ennen kentälle tuloa.