Kuopiossa kuntalaisaloite keskuskentän stadionremontin puolesta – ei ota kantaa, miten se pitäisi rahoittaa

Asia on noussut ajankohtaiseksi, kun kaupunginjohtaja kertoi talousarvioinfossaan, että haaveet peräti 8 000-paikkaisesta tapahtuma-areenasta on haudattu.

kansalaisaloitteet
Kuopion keskuskentän jalkapallokenttä.
Kuntalaisaloite vaatii parannuksia Kuopion keskuskentän stadionille. Kuvituskuva.Matti Myller / Yle

Kuopiossa on julkaistu kuntalaisaloite (siirryt toiseen palveluun), jossa vaaditaan että keskuskentän jalkapallostadion uudistettaisiin eli "rakennettaisiin loppuun".

Asia on jälleen ajankohtainen, sillä kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen kertoi vastikään talousarvioinfossaan, että haaveet jopa 8 000-paikkaisen tapahtuma-areenan rakentamisesta on haudattu investoinnin kalleuden vuoksi. Kuopion Palloseuran mukaan stadionremontti on välttämätön, jos seura haluaa kehittää toimintaansa.

Viime viikonloppuna julkaistussa kuntalaisaloitteessa esitetään, että kaupunki mitä pikimmin saattaa keskeneräisen jalkapallostadionin rakentamisen loppuun. Rakentamisessa on aloitteen mukaan kuultava käyttäjiä ja taattava riittävät katsomotilat sekä lajin ja käyttäjien kannalta riittävät oheistilat.

Aloitteessa todetaan, että stadionin rakentaminen olisi tärkeää myös ympäristöön rakentuvalle uudelle asuinalueelle. Kokonaan katettu stadion esimerkiksi vaimentaisi kentältä muualle kuuluvia ääniä.

Aloitteen tekijät eivät ota kantaa rakentamisen kustannuksiin, niiden jakamiseen tai omistusjärjestelyihin.

Suunnitteluraha siirtymässä kaupungin ensi vuoden budjettiin, KuPSkin miettii toteutustapoja

Keskuskentän stadionhanketta ei ole unohdettu kokonaan. Tälle vuodelle kaupungin budjettiin varattu 600 000 euron suunnitteluraha on tarkoitus siirtää ensi vuodelle.

Miesten jalkapallon SM-kultaa lokakuussa voittanut KuPS kertoi viime viikolla Ylelle suunnittelevansa nyt stadionista noin 6 000-paikkaista.

Kuopion keskuskentällä on nykyisin 2 700-paikkainen pääkatsomo ja 500-paikkainen päätykatsomo. Pääkatsomoa vastapäätä on lisäksi huonokuntoinen aurinkokatsomo, joka ei täytä esimerkiksi euro-otteluiden vaatimuksia.

Lue lisää:

Kaupunginjohtaja: Keskuskentän isolle tapahtuma-areenalle ei ole taloudellisia edellytyksiä – KuPS: 4 500-paikkaista ei kannata edes rakentaa