Hyppää sisältöön

Pakettien määrä on tuplaantunut Matkahuollossa postilakon aikana – "Suomen kaupallisin viikko on menossa ja määrä lisääntyy joulua kohti"

Matkahuolto on ostanut lisää kuljetuspalveluita lisääntyneen pakettivirran vuoksi.

Kauppojen joulusesongin toden teolla käynnistävä Black Friday näkyy pakettien määrissä myös Matkahuollossa. Kuva: Paulus Markkula / Yle

Postilakon aikana pääasiasssa busseilla kuljetettavien pakettien määrä on lakon aikana kaksinkertaistunut Matkahuollossa.

Pääasiasssa busseilla kuljetettavien pakettien määrä on lakon aikana kaksinkertaistunut. Muutamille reiteille Matkahuolto on joutunut ostamaan kuljetusta myös rekkayhtiöiltä.

Matkahuollon Itä- ja Pohjois-Suomen aluepäällikkö Matti Lukan mukaan Matkahuolto on tähän saakka mielletty yritysasiakkaiden toimittajana, mutta lakko on tuonut nyt paljon kuluttaja-asiakkaita.

– Alkanut viikko on hurja viikko, blackviikko. Suomen kaupallisin viikko on menossa, ja tavaraa liikkuu. Tästä oikeastaan alkaa joulusesonki ja määrä vaan lisääntyy joulua kohti.

Lukka kertoo, että Matkahuolto ei ollut edellisen Postin lakon aikana varautunut tilanteeseen. Nyt tilanne on hänen mukaansa toinen.

– Meillä on toimivat yhteydet kuntakeskusten välillä. Vaikka tavaramäärät ovat suuret, niin missään ei ole vielä sakannut meidän prosessi, Lukka kiittelee.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun)