Hyppää sisältöön

Onko töllö pimeänä? Kaisanetin signaaliuudistus vaatii uuden kanavahaun

Signaalin toimittajan vaihtaminen parantaa kuvan laatua ja kanavapakettien sisältöä.

Television katselu vaatii monissa kodeissa tänään uuden kanavahaun. Kuvituskuva. Kuva: Yle/Toni Pitkänen

Kaisanetin kaapeli-tv-uudistus voi vetää jopa 25 000 kotitalouden telkkarin pimeäksi tiistaina 26. marraskuuta. Tilanne korjaantuu kun tv-kanavat hakee uudelleen. Maksukanavat päivittyvät TV-kortille automaattisesti tiistain aikana, kunhan vastaanotin on päällä.

Kanavien viritystarve johtuu siitä, että Kaisanetin signaalin toimittaja vaihtuu ja sen ansiosta muun muassa kuvan laatu ja kanavapakettien sisällöt paranevat.

– Olemme innoissamme uudistuksesta, koska sen myötä voimme tarjota asiakkaillemme entistä parempaa kuvanlaatua ja monipuolista sisältöä, sanoo Kaisanetin kuluttajapalveluiden liiketoimintajohtaja Esa Reis.

Osa uusimmista digibokseista ja digitelkkareista tekee kanavahaun itsenäisesti. Uudistuksen aikana Kaisanet tekee yhteistyötä Kajaanin ammattiopiston opiskelijayrityksen kanssa. Opiskelijoiden yritys tarvittaessa auttaa Kaisanetin asiakkaita virittämään kanavansa uudelleen, jotta Kaisanetin omat työntekijät voivat käyttää työaikansa muihin tehtäviin.

– Tämä on teknisesti mittavin kaapeli-tv-verkon uudistus sen lähes 40-vuotisen historian aikana, Reis sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

.
.