1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Veijo Baltzar

Helsingin kaupunki tarjoaa lukiolaisille keskusteluapua Veijo Baltzarin tapauksesta – Toimialajohtaja: "Monet nuoret ovat hyvin herkkiä ja saattavat ahdistua tällaisista tapauksista"

Helsingin kaupunki otti lukiolaisiin yhteyttä poikkeuksellisella tiedotteella, jossa se kehottaa oppilaita tarpeen vaatiessa hakemaan keskustelua-apua oppilashuollosta.

Veijo Baltzar kuvattuna kesäkuussa 2012. Kuva: Kimmo Mäntylä / Lehtikuva

Iltalehti kertoi maanantai-iltana (siirryt toiseen palveluun) Helsingin kaupungin lähettämästä tiedotteesta lukiolaisille. Tiedote liittyy Veijo Baltzarin tapaukseen.

Taustalla on nuorten parissa työskennelleen Baltzarin törkeää ihmiskauppaepäilyä koskeva vangitseminen.

Tiedotteessa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen korostaa, ettei kaupungin lukioilla ole mitään yhteistyötä Baltzarin kulttuuriyhdistyksen Dromin kanssa.

Hän rohkaisee myös kääntymään oppilashuollon puoleen, mikäli asia herättää huolta.

– Monet nuoret ovat hyvin herkkiä, ja saattavat ahdistua tällaisista tapauksista, Pohjolainen sanoo.

Tiedotteessa on myös poliisin yhteystiedot, mikäli opiskelijoilla on tietoa epäillyistä rikoksista.

Toistaiseksi Pohjolaisella ei ole tiedossa, että nuoret tai heidän vanhempansa olisivat olleet asiasta yhdessä kaupunkiin.

Pohjolaisen mukaan tiedotteen lähettämsen toinen peruste on yhteydenottokynnyksen madaltaminen.

– Kun puhutaan seksuaalisesta häirinnästä, nuorten yhteydenottokynnys kaupungin suuntaan tulisi olla mahdollisimman matala.

Lue myös:

Ex-ministerit ihmettelevät, miksi eivät kuulleet Baltzarin toiminnasta – ohjaajan metodeja tutkinut opettaja Ylelle: Siinä oli riskejä

HS: Nuoret naiset kertovat Veijo Baltzarin manipuloinnista ja lähentelystä