Kokkolan hybridiareena-suunnitelmat liikahtivat eteenpäin – kaupunki sitoutui 1,5 miljoonan vuosikustannuksiin

Helmikuussa valtuutetut päättävät suurhankkeen rakentamisesta.

Alustava luonnos Kokkolaan kaavaillusta hybridiareenasta. Kuva: Sari Vähäsarja / Yle

Kokkolan massiiviset hybridiareena-suunnitelmat nytkähtivät eteenpäin maanantaina.

Kaupunginhallitus päätti sitoutua jalkapallo- ja sisäliikuntahallien käyttökustannuksiin sekä jäähallien tuomiin kuluihin.

Tämä tarkoittaa Kokkolalle noin 1,5 miljoonan euron vuosikuluja, jos areena rakennetaan. Kaupunginhallitus joutui kuitenkin äänestämään asiasta, sillä Raimo Hentelä (sd.) esitti, että areenasuunnitelmat palautetaan uuteen valmisteluun.

Demareiden Sirpa Orjala kannatti esitystä. Hentelä olisi halunnut, että areenasta toteutetaan aluksi vain halliosa ja jalkapallostadion rakennetaan myöhemmin. Keskuskenttä olisi Hentelän mielestä pitänyt kunnostaa liigakelpoiseksi.

Esitys kuitenkin kaatui kaupunginhallituksessa ääniin 9-2. Samalla kaupunki päätti, että areenan käyttömenot tarkistetaan joka vuosi talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Kokkola esitteli viime viikolla laajentuneita areenasuunnitelmiaan.

Hybridiareena-hankkeeseen päätettiin yhdistää myös jäähalli ja sen yhteyteen suunniteltava harjoitushalli, jossa olisi kaksi kaukaloa. Tätä perustellaan synergiaeduilla. Esimerkiksi jäähalleista tulee paljon hukkalämpöä ja sillä voidaan lämmittää koko kokonaisuus.

Valtuutetut päättävät helmikuussa, rakentaako Kokkola lähes 30 miljoonaa maksavan jättihankkeen.

Lue lisää: