Sotkamon uusi yläkoulu rakennetaan Vuokattiin – valtuusto käsitteli asiaa pitkään ja hartaasti

Valtuusto ei ollut koulun paikasta yksimielinen.

Peruskoulut ja lukiot
En pulpetrad med häften i ett klassrum.
Uusi koulu olisi valmis oppilaille alkuvuonna 2024. Kuvituskuva.

Sotkamon kunnanvaltuusto päätti rakentaa uuden yläkoulun Vuokattiin, Tenetin koulun tontille.

Sotkamossa on syksyn aikana oltu napit vastakkain siitä, minne uusi yläkoulu tulisi rakentaa. Osa on ollut sitä mieltä, että koulu kuuluu kirkonkylälle, kun taas varsinkin nuoret ovat halunneet koulun Vuokattiin. Maanantaisessa kunnanvaltuuston kokouksessa kouluasiaa puitiin hyvinkin pitkään.

– Puheenvuoroja listasin hieman yli 30, ja aikaa esittelyyn sekä keskusteluun käytettiin parisen tuntia, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jouko Korhonen kertoi kokouksen jälkeen.

Asiasta esitettiin myös kaksi vastaehdotusta. Ari Korhonen (kok.) esitti, että yläkoulun lisäksi myös lukio rakennettaisiin Vuokattiin. Osmo Polvinen (vas.) puolestaan esitti, että yläkoulu rakennettaisiin Salmelan koulun alueelle. Näiden kahden ehdotuksen välillä käydyssä äänestyksessä Polvisen ehditus hävisi äänin 19–7.

Seurasi toinen äänestys kunnanhallituksen esityksen ja Korhosen esityksen välillä. Korhosen esitys hävisi 5–19.

Kunnanvaltuuston päätöksellä yläkoulu rakennetaan siis Vuokattiin. Lukion rakentaminen päätyi jatkovalmisteluun ja sen suhteen päätökset tehdään ensi vuonna.

Uuden yläkoulun alustava kustannusarvio on 13,6 miljoonaa euroa. Alustavan suunnitelman mukaan uusi yläkoulu valmistuisi alkuvuonna 2024.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)