Hyppää sisältöön

Tampereen ratikka jatketaan Hatanpään valtatielle, lukuisat bussireitit siirtyvät kiertotielle

Valtuusto päätti raitiotien jatkosta selkeällä enemmistöllä. Kun työ alkaa, monen linja-autovuoron reitti muuttuu.

Havainnekuva Suvantokadun paikkeilta. Kuva: Tampereen kaupunki

Tampereen ratikka saa pistoraiteen Hatanpään valtatielle. Kaupunginvaltuusto päätti asiasta maanantaina äänin 50-16, yksi tyhjä.

Päätepysäkki tulee Sorin aukiolle. Tavoite on, että ratikka alkaa kulkea Suvantokadun kohdalle samaan aikaan, kun Hervannan-Pyynikintorin välisen säännöllisen liikenteen on määrä alkaa - eli 9. elokuuta 2021.

Aikanaan ratikkaa voidaan jatkaa Pirkkalaan, jos niin päätetään. Linjan toinen pää tulee Tampereen yliopistolliseen sairaalaan.

Bussireitteihin muutoksia

Raitiotien jatke vie Hatanpään valtatietä kulkevat bussit kiertoreitille.

Koskipuiston suuntaan voi rakennustyömaankin aikana ajaa, mutta linja-autoaseman ja esimerkiksi Hatanpään suuntaan on mentävä Aleksanterinkatua.

Lisäksi muutamien bussien päätepysäkki vaihtuu, jotta ratikkatyömaan kohdalla ei olisi liian ruuhkaista. Linjat 4, 9 ja 9A sekä 9B päättyvät esityksen mukaan työmaa-aikana Sorin aukiolle Keskustorin sijaan. Y4 -linja ei kuitenkaan muutu.

Kaikki numeron 40 alla kulkevat Kangasalan bussit ja 50:n Lempäälän bussit jatkavat Koskipuiston ohi Keskustorille. Vesilahden linja 55 taas jää linja-autoasemalle eikä jatka Keskustorille.

Linjan 12 vuoroja vähennetään.

Muutokset tulevat voimaan 6. tammikuuta 2020.

.
.