Oulun yliopistollisen sairaalan pysäköintiongelmiin etsitään edelleen ratkaisua – rakennustyöläisille suunnitellaan jo etäparkkia

Uusi parkkitalo piti saada käyttöön tänä vuonna, mutta valmista onkin vasta keväällä 2020.

keskussairaalat
Oulun yliopistollisen sairaalan kyltti rakennuksen ulkoseinässä.
Sairaalan uuden osan ensimmäinen vaihe valmistunee vuonna 2023. Arkistokuva.Wasim Khuzam / Yle

Oulun yliopistollisen sairaalan (Oys) ympäristöön ei saada vielä tänä vuonna pysäköintitilaa entiseen tapaan.

Parkkipaikkoja on nyt 250 paikkaa vähemmän kuin ennen uuden sairaalan rakennustöiden alkamista. Syynä ovat muun muassa sairaalan helikopterikentän rakentamiseen liittyvät viivästykset, sillä sen suunnittelu on vaikuttanut myös parkkipaikkojen sijoitteluun.

Lisäksi Oulun Rauhanyhdistyksen toimitilojen lähelle rakentuva uusi pysäköintitalo on myös hieman aikataulustaan myöhässä.

Pysäköintitalon piti olla käytössä jo tänä vuonna, mutta käyttöönotto viivästyykin maalis–huhtikuulle. Ennen vanhan parkkitalon purkamista viime tammikuussa pysäköintipaikkoja on ollut hieman yli 2 000 kappaletta.

– Käytännössä näyttää siltä, että talvisydämen aikana aina maaliskuun loppuun uusi pysäköintitalo ei ole meille apuna, tilahallinnan toimialapäällikön Kari Ukkola Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä kertoo.

Ukkolan mukaan nyt pohditaan, voisivatko alueella olevat rakentajat tulla töihin bussilla etäparkista. Uuden sairaalan rakennustöissä voi olla vilkkaimpaan aikaan jopa noin 400 henkilöä.

Uuden sairaalan myötä parkkiongelmat helpottavat, kun ensimmäinen sairaalan osa on valmistumassa vuonna 2023. Tavoitteena on saada Oysin asiakkaille yli 3 000 pysäköintipaikkaa kakkosvaiheen valmistuttua kymmenen vuoden päästä.

– Uuden sairaalan päänsisäänkäynnin yhteyteen maan alle tulisivat ramppiparkkitilat. Suunnitelmissa on myös, että tien toiselle puolelle tulisi parkkitalo, josta olisi sisäyhteys myös sairaalaan, Kari Ukkola sanoo.

Tällä hetkellä pysäköintipaikat ovat pääosin hajallaan Oysin ympäristössä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)