1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sosiaalipalvelut

Riihimäki tarkistaa muille kunnille myytävien sosiaalipalvelujen hintoja vuodelle 2020

Palvelujen hinnat nousevat muun muassa päihdepotilaiden kuntoutumisyksikössä ja lastensuojelun sijaishuoltoyksikössä. Sen sijaan perheneuvolan suoritteen hintaa lasketaan.

sosiaalipalvelut
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Riihimäki suunnittelee korottavansa muille kunnille myytävien sosiaalipalvelujen hintoja ensi vuonna neljässä hoitoyksikössä.

Tiilikadun päihde-, mielenterveys- ja peliriippuvuuspotilaiden kuntoutumisyksikön hoidon vuorokausihinta nousee 153 eurosta 170 euroon. Myös lastensuojelun sijaishuoltoyksikössä Mäkikujan perhekeskuksessa vuorokausihoidon hinta nousee 15 euroa. Vuonna 2020 vuorokausihinta on siten 335 euroa.

Riihikodin vanhuspalvelujen tehostetussa asumispalvelussa hoitopäivä niin ikään kallistuu kymmenellä eurolla ja nousee 148 euroon. Sen sijaan perheneuvolan suoritteen hintaa lasketaan kymmenellä eurolla 115 euroon. Muiden palvelujen hinnat säilytetään ennallaan.

Myyntihintojen korotus perustuu viime vuoden tilinpäätökseen, kuluvan vuoden toteumahintoihin sekä ensi vuoden arvioituihin muutoksiin. Sosiaali- ja terveyslautakunnan on määrä päättää hinnoista kokouksessaan 26. marraskuuta.

Riihimäen sosiaalipalveluja käyttävät muun muassa Janakkalan, Lopen ja Hausjärven kunnat.

Lue seuraavaksi