1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. poliisitutkinta

Poliisi varoittaa nuoria lähettämästä intiimejä kuvia seurustelukumppanille – kuvia päätynyt nettiin eron jälkeen

Poliisi selvittää Whatsappilla lähteneitä seksiviestejä, jotka lähtivät leviämään laajalle. Viestit lähtivät tässä tapauksessa tuntemattomille, mutta välillä kohde on tuttu.

Kuvituskuva. Kannattaa miettiä, mitä jos kuvat leviävät vääriin käsiin. Kuva: AOP

Kankaanpään poliisi varoittaa nuoria lähettämästä seurustelukumppanille intiimejä kuvia. Rikoskomisario Jouni Uusitalo on törmännyt tapauksiin, joissa eron jälkeen kuvat ovat päätyneet kostona nettiin.

– Eron tultua kuvat voidaan lyödä nettiin, eikä niitä saa sieltä millään pois. Nuorison kannattaa käyttää suurta harkintaa kuvien lähettämisessä ja miettiä, mitä jos kuvat päätyvät vääriin käsiin.

Poliisilla on ollut tällaisia tapauksia tutkittavana. Jos kuvat lähtevät liikkeelle, poliisin on vaikea estää niiden leviämistä.

– Kuvat leviävät siihen malliin, ettei niitä kaikkia saa millään poistettua, Uusitalo sanoo.

Kaksi epäiltyä

Kankaanpään poliisi tutkii nyt tapausta, joissa seksiviestit ovat levinneet laajalle Whatsappin välityksellä. Kuvien saajat ovat olleet epäillyille ilmeisesti täysin tuntemattomia. Ylellä ei ole tietoa, mitä kuvissa on.

Lempäälässä useiden koulun alakouluikäisille lähetettiin seksiviestejä Whatsappin kautta. Epäiltyinä on kaksi nuorta miestä Kankaanpään seudulta. Toinen epäilty on 19 ja toinen 23 vuotta.

Samasta puhelinnumerosta oli lähetetty seksuaalissävytteisiä viestejä ainakin Lempoisten ja Moision koulun oppilaille. Poliisin tietojen mukaan viestejä oli lähtenyt kahdelle 11-vuotiaalle, 12-vuotiaalle ja 18-vuotiaalle.

– Numerot olivat valikoituneet sattumanvaraisesti, mutta meillä ei ole varmuutta siitä, tiesivätkö epäillyt alaikäisyydestä.

Tutkinnan vaikeutta lisää se, että viestit lähtivät leviämään. Siksi vielä ei tiedetä, moniko viesteistä on epäiltyjen lähettämä ja moniko viesti alkoi levitä Lempäälässä toisten lähettämänä.

Nuoria miehiä epäillään lasten houkuttelusta seksuaalisiin tarkoituksiin. Viesteissä oli sekä rivoja kuvia että tekstiä.

Asiasta on pari kuvallista todistetta ja lisäksi kuraattorille on kerrottu useista viesteistä. Lempäälä tiedotti asiasta vanhemmille Wilma-viestillä.

Lue lisää:

Poliisilla on epäilty törkyviestien lähettäjä: Useiden koulujen alakouluikäisille lähti viestejä

Useiden koulujen alakouluikäisille tytöille on lähetetty seksiviestejä Whatsappissa