Maakuntajohtaja: Lapin liitossa on edessä YT-neuvottelut

Liiton budjetti pyrkii nollatulokseen, mutta siinä ei oteta huomioon palkkojen, vuokrien ja muiden kustannusten kasvua.

maakunnat
Viidenkymmenen euron seteleitä
Lapin liitolla on ollut käytössä menojen kattamiseen erilaisia rahasto- ja korkovaroja kuntien maksuosuuksien lisäksi, mutta ne käytetään loppuun ensi vuonna. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

LappiLapin liitolla on edessään YT-neuvottelut, sanoo maakuntajohtaja Mika Riipi. Riipin mukaan Lapin liiton toimintaa joudutaan tarkastelemaan ensi vuonna ja tiedossa on sopeuttamistoimenpiteitä.

Liiton talousarviota käsiteltiin valtuuston kokouksessa maanantaina. Talousarvio pyrkii nollatulokseen ensi vuonna, mutta siinä ei ole otettu huomioon muun muassa palkkojen, vuokrien ja muiden kustannusten kasvua.

Lapin liiton rahatilannetta heikentää kuntien huono talous. Riipi sanoo, ettei liiton henkilöstössä ole nyt särkymävaraa mutta liiton pitää silti panostaa aluekehitykseen ja edunvalvontaan.

Lapin liitolla on ollut käytössä menojen kattamiseen erilaisia rahasto- ja korkovaroja kuntien maksuosuuksien lisäksi, mutta ne käytetään loppuun ensi vuonna.

Pelastuslaitos toimii käytännössä miinusbudjetilla

Maakuntajohtaja Mika Riipi sanoo, että Lapin pelastuslaitos toimii ensi vuonna käytännössä alijäämäisellä budjetilla. Nimellisesti pelastuslaitoksenkin talousarvio pyrkii nollatulokseen.

Lapin pelastusjohtaja Martti Soudunsaari sanoo, että pelastuslaitoksen tiukka budjetti haastaa jo pelastustoiminnan ensi vuonna. Soudunsaari muistuttaa, että Lappi kattaa kolmasosan Suomen pinta-alasta ja matkailu tuplaa väkiluvun sesonkina.

Soudunsaaren mukaan Lapissa on selvästi enemmän pelastustehtäviä ja omaisuusvahinkoja tulipaloissa kuin Suomessa keskimäärin. Myös vakavia henkilövahinkoja tapahtuu Lapissa huomattavan paljon.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).