Hyppää sisältöön

Toista kertaa järjestettävä kesäfestivaali tuo nimekkäitä artisteja Kajaaniin – "On toivottu Apulantaa ja se toive toteutuu"

Lammen loiskeissa esiintyy kahden päivän aikana 20 artistia kahdella esiintymislavalla. 

Viime vuonna festareilla esiintyi muun muassa Popeda. Kuva: Atte Mäläskä/ Kajaani Fest

Tapahtumajärjestäjä Original Kajaani on julkaissut ensi kesän Lammen loiskeet 2020 -musiikkifestarin kuusi ensimmäistä artistia. Kajaanihallin sisälavalla ja hallin kentällä esiintyvät 3.–4. heinäkuuta Apulanta, Evelina, Happoradio, Maija Vilkkumaa, Mikko Harju ja Mouhos.

– Festareille on toivottu esiintyjäksi Apulantaa ja se toive toteutuu ensi kesänä. Sen eteen tehtiin pitkään töitä. Olen ollut viimeksi järjestämässä Apulannan konserttia 20 vuotta sitten, joten tässä toteutuu myös oma toiveeni, sanoo Original Kajaanin toimitusjohtaja Jouko Palorinne.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetyillä festareilla kävi kahden päivän aikana 3 500 juhlijaa. Ensi kesänä tavoitteena on saada paikalle 5 000 kävijää. Palorinteen mukaan Kajaanihalli ja sen ympäristö mahdollistavat sen, että alueella mahtuu paljon väkeä.

– Apulannan tekniikka vaatii korkean tilan, joten esiintymislavojen sijoittelua muutetaan viime kesästä. Kajaanihallin sisälava tulee toiseen päähän hallia ja myös ulkolavan paikka vaihtuu parkkialueelle. VIP-tilat muuttavat yläkertaan, mistä pääsee ulkotiloihin, Palorinne kertoo.

Tapahtuma on ikärajaton K-18 VIP-aluetta lukuun ottamatta. Festareiden ohessa ei ole erillistä päiväohjelmaa, vaan toiminnot keskittyvät iltaan. Molempina päivinä esiintyjiä on 10, ja konsertit alkavat iltapäivällä kestäen yö kahteen saakka.

– Samalla, kun kuuntelee musiikkia, hallin sisällä voi katsoa EM-jalkapallon puolivälieräotteluita isolta screeniltä, Palorinne sanoo.

Lisää artistijulkistuksia on tulossa lähiaikoina.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!