Janakkalan kunnanjohtaja eroaa

Tanja Matikainen jättää tehtävänsä Janakkalan johdossa.

Janakkala
Tanja Matikainen Turengissa
Tanja Matikainen saa vuoden palkan erokorvauksena.Timo Leponiemi / Yle

Janakkalan kunnanjohtaja Tanja Matikainen on jättänyt eronpyynnön kunnanjohtajan virasta. Kunnanhallitus on kokouksessaan maanantaina myöntänyt eron.

Kunnanhallitus päätti samalla 12 kuukauden palkkaa vastaavan erokorvauksen maksamisesta. Tällainen eroraha maksetaan johtajasopimuksen mukaisesti vain, jos irtisanoutumisessa on kyse johtamisen ristiriitatilanteesta, kuten luottamuspulasta.

Kuusi vuotta Janakkalaa johtanut Matikainen on tulevista suunnitelmistaan vaitonainen. Hän kertoo pohtineensa ratkaisua jo hetken aikaa.

Janakkalan nykytilaa hän pitää hyvänä, vaikka verotuloarvio pettikin, kuten kunnissa laajemminkin.

– Janakkalassa on saatu viime vuosien aikana tosi isoja asioita eteenpäin. Yritystalo Veturi on perustettu ja perhetalo on iso saavutus, ensimmäinen maakunnassa. Kaavoituksessa on menty eteenpäin ja Rastikangas-Moreeni-yritysalueiden kehittäminen on ollut Hämeenlinnan kanssa iso ponnistus, kertoo Matikainen.

Matikainen mainitsee positiivisena asiana myös yksityisen päiväkodin saamisen kuntaan ja lastenhoidon yhteisen palvelusetelin Hämeenlinnan kanssa.

Matikaisen palvelussuhde päättyy tammikuun lopussa, mitä ennen hän pitää kertyneet vuosilomat. Kunnanjohtajan sijaisena toimii talous- ja hallintojohtaja Jenni Jokela.

Uuden kunnanjohtajan rekrytointiprosessi käynnistetään vielä kuluvan vuoden aikana.