Kiikelin merikylpylän rakennuslupa on jo valmistelussa, voidaan mahdollisesti käsitellä heti loppiaisen jälkeen

Oulun kaupunki on jo valmiudessa muokkaamaan Kiikelin aluetta merikylpylää varten, kunhan rakennuslupa saadaan.

kylpylät

Oulun Kiikelin merikylpylän rakennuslupa-asia on jo valmistelussa Oulun kaupungilla. Varsinaista rakennuslupahakemusta ei ole vielä laitettu vireille, sillä hakemuksesta puuttuu ainakin liitteitä.

Kaupungin rakennusvalvonnan johtaja Pekka Seppälä arvioi, että rakennuslupaa voitaisiin käsitellä jo tammikuussa loppiaisen jälkeen, jolloin on rakennuslautakunnan ensimmäinen kokous.

Lautakunnan mahdollisesta päätöksestä voi valittaa, tosin rakentaja Töölö Urban voi halutessaan hakea erillistä aloittamisoikeutta päätöksen jälkeen.

Tämä tarkoittaisi, että rakennustyöt voidaan aloittaa ja jatkaa niitä, ellei hallinto-oikeus keskeytä töitä esimerkiksi valitusasian vuoksi.

Oulun kaupunki on jo vuokrannut Kiikelistä kaksi tonttia Töölö Urban -yhtiölle, joka aikoo rakentaa Kiikelin rantaan sauna-, allas- ja ravintolarakennuksia.

Merikylpylän kustannusarvioksi on aiemmin kerrottu noin 7 miljoonaa euroa. Merikylpylän on arvioitu olevan valmis vuonna 2021.

Oulun kaupunki on jo valmiudessa muokkaamaan Kiikelin aluetta merikylpylää varten, kunhan rakennuslupa saadaan. Kaupungin tulevan vuoden talousarvioon on budjetoitu 1,45 miljoonaa euroa alueen valmisteluun.

Tarkoituksena on siirtää alueella olevaa muuntamoa ja polttoaineen jakeluasemaa sekä purkaa kylpyläalueelle jääviä aittoja. Alueen rakennuslistassa ovat myös muun muassa uudet venelaiturit, satama-altaan ruoppaukset, suihkulähteet sekä silta torin kelluville rakenteille.

Muutostyöt suunniteltiin tehtäväksi jo aiemmin, mutta hankkeen venyessä suunnitelmia on jouduttu muuttamaan. Jo tälle vuodelle oli varattu rahaa 1,5 miljoonaa valmistelutöihin ja suurin osa rahasta ollaan nyt siirtämässä siis ensi vuodelle.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)