Oulun yliopiston muuttopohdiskelut aiheuttavat epävarmuutta yhteistyökumppaneissa

Vuokrataso ja rakennusten ikä huolestuttavat yliopistoa, joka on väläyttänyt muuttoa kaupungin keskustaan.

Oulun yliopisto
Oulun yliopiston remonttityömaa Linnamaalla.
Yliopistoalueella on jo käynnissä peruskorjaustöitä. Lisäksi kampukselle rakennetaan uusia tiloja.Risto Degerman / Yle

Oulun yliopiston päätös ruveta miettimään uusiksi omaa kiinteistöstrategiaansa on yllättänyt yliopiston yhteistyökumppanit.

Oulun kaupunki on suunnitellut Linnanmaasta tärkeää keskusta kaupungille. Lisäksi Oulun ammattikorkeakoulu on sitoutunut muuttamaan Linnanmaalle. Oamk tavoittelee edelleen yhteistä innovaatiokeskusta yliopiston kanssa.

Oulun Ammattikorkeakoulun rehtori Jouko Paason mukaan kovat vuokrat olivat tiedossa, mutta yliopiston kiinteistöpohdiskelut tulivat silti yllätyksenä.

– Se, että lähdettiin järeämmällä pyssyllä liikkeelle tuli yllätyksenä. En usko, että vuokrat ovat ainoa syy, sillä osa Linnanmaan rakennuksista on valmistunut 1970-luvun alussa ja alkavat olla elinkaarensa päässä.

Oulun yliopiston pohdiskelu Linnanmaan kampuksen kohtalosta sekoittaa muidenkin tahojen kehittämis-suunnitelmia.

Esimerkiksi Oulun kaupungin mukaan rakenteilla oleva joukkoliikenne-katu olisi tehty joka tapauksessa, mutta itse Linnanmaan alueen kehittäminen odottaa yliopiston päätöksiä.

Myös kiinteistösijoittajat joutuvat miettimään sijoituksiaan Linnanmaalle entistä tarkemmin niin kauan kuin yliopiston sijainti on epävarma.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).