Albaniassa maanjäristyksen uhrimäärä kasvaa – Ainakin 28 kuollut ja yli 600 loukkaantunut

Kateissa olevien määrää ei tiedetä.

Albania
Kuvassa pelastustyötekijöitä maanjäristyksessä romahtaneen rakennuksen luona.
Albaniassa jatketaan eloonjääneiden etsintää romahtaneiden rakennusten raunioista. Kuva Thumanën kaupungista. Valdrin Xhemaj / EPA

Albaniassa pelastustyöntekijät taistelevat aikaa vastaan etsiessään vuosikymmeniin voimakkaimman maanjäristyksen uhreja rakennusten raunioista.

Maanjäristyksen tiedossa oleva uhriluku on viranomaisten mukaan 28. Yli 600 ihmistä loukkaantui, heistä yhdeksän vammat ovat hengenvaarallisia.

Useimmat uhrit kuolivat turistikohteena tunnetussa rantakaupunki Durrësissa 30 kilometrin päässä pääkaupunki Tiranasta ja Thumanën pikkukaupungissa 40 kilometriä Tiranan pohjoispuolella.

Raunioista oli maanantai-iltaan mennessä pelastettu reilut 40 ihmistä. Tiedossa ei toistaiseksi ole kuinka paljon ihmisiä on jäänyt raunioihin jumiin.

Järistys iski pahimpaan mahdolliseen aikaan aamuyöllä, kun ihmiset olivat nukkumassa kodeissaan ja hotelleissa.

Pimeyden laskeuduttua pelastustöitä jatkettiin kiivaasti. Työ on vaikeaa romahdusvaaran takia.

Kuvassa ryhmä ihmisiä seuraamassa pelastus- ja raivaustöitä Thumanëssa Albaniassa.
Ihmiset seurasivat pelastustöitä Thumanëssa. Valdrin Xhemaj / EPA

Uutistoimisto AP:n mukaan Durrësissa ainakin kolme hotellia, yksi asuinkerrostalo ja yksi huvila romahtivat maanjäristyksessä. Thumanëssa romahti ainakin yksi asuinkerrostalo.

Uutistoimisto AFP kertoo, kuinka Thumanëssa pelastustyöntekijät ovat huutaneet kateissa olevien ihmisten nimiä romahtaneen talon luona.

Ajoittain töissä on pidetty hiljaisia hetkiä, jotta kuultaisiin kuuluuko raunioista ihmisten ääniä.

Myös onnellisia pelastumistarinoita on nähty. Durrësissa ihmiset hurrasivat AP:n mukaan, kun raunioista pelastettiin kaksi lasta.

Durrësissa ja Thumanëssa ainakin sadat ihmiset ovat majoittuneet telttoihin hätämajoitukseen.

Tuhoalueille on lähetetty 1 900 poliisia ja 300 sotilasta pelastustöihin. Myös monet Albanian naapurimaat ovat lähettäneet apua.

Järistys oli voimakkuudeltaan 6,4. Se oli vuosikymmeniin voimakkain Albaniassa. Keskiviikko on julistettu Albaniassa surupäiväksi.

Lähteet: AP, AFP