Irlannin parlamenttiin tilattiin liian isokokoinen tulostin – sotku maksanut yli 250 000 euroa

Parlamenttitalosta jouduttiin muun muassa purkamaan seiniä jättitulostimen tieltä.

Irlanti
Irlannin parlamentin hankkima jättitulostin ei mahtunut parlamenttirakennukseen.
Irlannin parlamentin hankkima jättitulostin ei mahtunut parlamenttirakennukseen.All Over Press

Irlannissa on aloitettu selvitys siitä, miksi maan parlamenttiin tilattiin niin isokokoinen tulostin, ettei se mahtunut rakennukseen sisään. Sotkun jälkiselvittely on maksanut pitkän pennin, kertoo BBC (siirryt toiseen palveluun).

Yli kahden metrin korkuinen ja 1,9 metrin levyinen jättitulostin ostettiin parlamentin käyttöön viime vuonna 808 000 eurolla. Pian kävi ilmi, ettei tulostin mahdu rakennukseen. Niinpä viranomaiset ryhtyivät purkamaan rakennuksen seiniä ja vahvistamaan rakenteita tulostimen asentamista varten. Tämä työn hinta oli kaikkiaan 236 000 euroa.

Jättitulostin sijoitettiin rakennustyön ajaksi varastoon, jonka kuukausivuokra oli 2000 euroa. Irish Timesin (siirryt toiseen palveluun) mukaan tulostinta ei voitu palauttaa takaisin sen myyjälle, koska osapuolet olivat jo allekirjoittaneet kauppasopimuksen.

Tulostin saapui parlamenttitaloon joulukuussa 2018, mutta se seisoi lopulta varastossa kymmenen kuukauden ajan. Jättilaite saatiin viimein asennettua parlamenttitaloon syyskuussa, mutta tiettävästi se saadaan toimimaan täysin vasta ensi vuoden puolella.

Irlannin parlamentin korkea-arvoisin virkamies Peter Finnegan on aloittanut tapauksesta selvityksen, jonka tuloksia odotetaan lähiaikoina.

Lue myös:

BBC: Irish parliament counts cost of €1m printer error (siirryt toiseen palveluun)

Irish Times: Monster ink: €800k printer too big to fit in Leinster House (siirryt toiseen palveluun)