Hyppää sisältöön

Slushin työntekijät HS:lle ongelmallisesta työkulttuurista: Ristiriitoja työaikalainsäädäntöön, ylitöistä ja "talkoista" ei palkkaa

Kasvuyritystapahtuman työntekijät kertovat palkattomista ylitöistä ja "talkoista", joista ei niin ikään makseta palkkaa.

HS:n haastattelemat työntekijät kertovat, että ylitöitä tekevät lähes kaikki ja paine niiden tekemiseen on suuri, vaikka ylitöitä ei perehdytysmateriaalin mukaan saa tehdä. Kuva tämän vuoden Slush-tapahtumasta. Kuva: Tiina Jutila / Yle

Kasvuyritystapahtuma Slushin työkulttuurissa on piirteitä, jotka ovat ristiriidassa työaikalainsäännösten kanssa, kirjoittaa Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun). Lehti on haastatellut useita Slushin nykyisiä ja entisiä työntekijöitä.

Tapahtuma on kasvanut kymmenessä vuodessa maailmanluokan puheenaiheeksi. Slush on osakeyhtiö, jota pyörittää noin 50 palkallista työntekijää. Lisäksi tapahtumajärjestelyissä auttoi tänä vuonna 2 400 palkatonta vapaaehtoista.

Palkallisten työntekijöiden perehdytysmateriaalissa kerrotaan, että ylitöitä ei saa tehdä eikä niistä makseta. HS:n haastattelemat työntekijät kertovat, että ylitöitä tekevät lähes kaikki ja paine niiden tekemiseen on suuri.

Lisäksi työntekijöitä kutsutaan esimerkiksi "talkoisiin", joista ei makseta palkkaa mutta joissa valmistellaan tapahtumaa muun muassa rakentamalla lavasteita.

Slushin toimitusjohtaja Andreas Saari perustelee ylitöistä maksamattomuutta sillä, että ketään ei pakoteta tekemään yli 40:tä työtuntia viikossa. Hänen mukaansa työntekijöiden määrää on viime aikoina kasvatettu, jotta työt valmistuisivat työajalla.

Saaren mukaan "talkoisiin" osallistuminen ei ole pakollista, vaikka tapahtumakutsuissa niin lukeekin.

Lue lisää:

.
.