Ypäjän kunnanjohtaja jättää tehtävänsä

Ypäjän vt. kunnanjohtajana toiminut Riikka Riihimäki aloittaa vuoden 2020 alussa Forssan Yrityskehitys Oy:n toimitusjohtajana.

Ypäjä
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Ypäjän vt. kunnanjohtaja Riikka Riihimäki on valittu Forssan Yrityskehitys Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Uudessa pestissään hän aloittaa vuoden 2020 alussa ja samalla hän luopuu kunnanjohtajan virastaan.

Riihimäen mukaan kunnanjohtajana toimiminen antoi näköalapaikan tutustua ja verkostoitua tärkeiden yhteistyökumppanien kanssa.

–Sain monelta taholta positiivista kannustusta hakea Fykin toimitusjohtajan tehtävää ja onneksi niin tein. Voin jatkaa työtä seutukunnan hyväksi uudelta tekijän paikalta.

–Odotan suurella mielenkiinnolla mitä saamme yhdessä aikaiseksi, kun teemme seutukuntaa entistä näkyvämmäksi ja elinvoimaisemmaksi, kertoo Riihimäki.

Aiemmin Riihimäki on työskennellyt Ammattiopisto Tavastiassa lehtorina, osastojohtajana ja koulutuspäällikkönä yhteensä lähes 20 vuoden ajan. Hän on myös toiminut yrittäjänä vuosina 1997–2003. Ypäjän vt. kunnanjohtajana hän aloitti vuoden 2019 huhtikuussa.

Koulutukseltaan Riihimäki on oikeustieteidenlaitokselta valmistunut hallintotieteiden maisteri.

Toimitusjohtajan tehtävää tavoitteli 28 hakijaa

Toimitusjohtajan paikkaa tavoitteli kaikkiaan 28 hakijaa, joista Fykin hallitus haastatteli seitsemän.

–Paikka herätti paljon kiinnostusta, mikä kertoo, että Forssan Yrityskehityksessä on tehty loistavaa työtä Forssan seudun tunnettuuden ja vetovoiman puolesta, kertoo Fykin hallituksen puheenjohtaja Jaana Lähteenkorva.

–Valinnan perusteena oli Riikan vahvan ammattitaidon ja kokemuksen lisäksi hänen energisyytensä ja dynaamisuutensa, joka on ehditty huomaamaan hänen vajaan vuoden mittaisen kunnanjohtajuutensa aikana. Olemme hallituksessa erittäin innostuneita jatkamaan hyvää työtä uuden toimitusjohtajan kanssa, Lähteenkorva toteaa.

Fykyn nykyinen toimitusjohtaja Maria Jokinen siirtyy jokioislaisen FM-Haus Oy:n operatiiviseksi johtajaksi.