Haapaveden ja Kärsämäen rajalle rakennetaan kahdeksan voimalan tuulipuisto

Tuulivoimayhtiö Puhuri kertoi tiistaina tehneensä noin 50 miljoonan euron investointipäätöksen.

tuulipuistot
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Haapaveden ja Kärsämäen kunnanrajat ylittävä Hankilan tuulipuisto toteutuu. Puhuri Oy kertoi tiistaina tehneensä lopullisen investointipäätöksen tuulipuiston rakentamisesta.

Hankilan tuulipuiston arvo on noin 50 miljoonaa euroa. Siihen tulee kahdeksan tuulivoimalaa, jotka ovat korkeudeltaan 250 metriä. Tämä on lähellä kaavan sallimaa maksimikorkeutta. Lisäksi alueelle tulee sähköasema.

Hankilan tuulipuisto on tuotannossa vuoden 2022 alussa. Pääosa tuulipuistosta tulee Haapaveden kaupungin puolelle. Kärsämäen kunnanjohtajan Esa Jussilan mukaan heidän alueelleen tulee yksi voimala.

– Vaikutukset ovat positiivisia, mutta eivät käänteentekeviä, Jussila kertoo.

Sen sijaan Haapaveden kaupungissa vaikutukset ovat merkittäviä, kertoo vs. kaupunginjohtaja Marjukka Manninen tiistaisessa tiedotteessa.

– Hankkeella on merkittäviä positiivisia vaikutuksia niin työllisyyteen, verotuloihin kuin vuokriinkin. Uskon, että myös muut hankkeet etenevät ripeämmin, kun Hankila lähtee rakentumaan.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)