1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Terveydenhuollon palvelut

Linkun tarina päättyy – palvelubussi kiertää Päijät-Hämeessä viimeiset kerrat maaliskuussa

Linkulla on viety hyvinvointipalveluja ihmisten luokse.

Terveydenhuollon palvelut
Linkku-palvelubussi Lahdessa
Linkun sisukset ovat muunneltavat. Bussi aiotaan myydä, kun palveluntuottajat ovat lopettaneet toiminnan. Petri Niemi

Palvelubussi Linkun toiminta lakkaa keväällä 2020. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Lahden ammattikorkeakoulu ja koulutuskeskus Salpaus sitoutuivat pyörittämään liikkuvan palvelutilan toimintaa viisi vuotta älybussihankkeen jälkeen.

Nyt hyky haluaa luopua Linkusta, eivätkä pienemmällä panoksella mukana olleet koulutuskeskus Salpaus ja Lahden ammattikorkeakoulu jatka palvelubussin toimintaa.

Linkun toiminta lakkaa maaliskuun lopussa, ja ympärille rakennettu toiminta ajetaan alas heinäkuuhun mennessä. Vielä hyväkuntoinen auto pyritään myymään.

Pop-up-hammashoitoa kouluille

Muunneltavan Linkun kyydissä on tuotu maakunnan asukkaille muun muassa kevyitä terveydenhuoltopalveluja. Myös koululaisten hammastarkastuksia on tehty palvelubussissa muun muassa Iitin Vuolenkoskella.

Jatkossa kaukana sote-keskuksista olevilla kouluilla annetaan niin sanottua pop up -hammashoitoa, eli paikalle viedään tuoli, valo ja tarvittavat välineet.

Pop up -hammashoitoa annetaan jatkossa myös pienimmillä lahtelaiskouluilla. Esimerkiksi Kunnaksen koululle ei remontin jälkeen tule enää hammashoitolaa.