Kemissä järjestetään toiset biotuotetehtaan alihankintapäivät – kumppaneiksi halutaan parhaat ammattilaiset

Sekä marraskuun että helmikuun alihankintapäivien ohjelma on sama.

biotuotetehtaat
Metsä Fibren uusi biotuotetehdas tulisi Kemin Pajusaaren tehdasalueelle.
Metsä Fibre järjesti ensimmäiset alihankintapäivät marraskuun alussa, jolloin varasijoille jäi jonottamaan sata henkilöäMetsä Group

Metsä Fibre järjestää Kemiin suunnitteilla olevan biotuotetehtaan toiset alihankintapäivät.

Helmikuussa järjestettävä tilaisuus on tarkoitettu yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita ryhtymään kumppaniksi mahdollisen biotuotetehtaan rakennusvaiheeseen.

Metsä Fibren projektinjohtaja Jari-Pekka Johanssonin mukaan kumppaneiksi halutaan alansa parhaat ammattilaiset.

– Kumppaneiltamme edellytetään sitoutumista projektin tavoitteisiin, joista tärkein on turvallisuus. Tavoitteiden täytyy olla yhteiset myös niin aikataulun kuin laadun ja kustannustehokkuuden suhteen, Johansson toteaa tiedoteessa.

Kulttuurikeskuksessa pidettävään tilaisuuteen otetaan ensimmäiset sata ilmoittautunutta mukaan. Marraskuun alussa järjestetyille ensimmäisille alihankintapäiville ei mahtunut läheskään kaikki asiasta kiinnostuneet.

Tuolloin varasijoille jäi jonottamaan noin sata henkilöä, joiden ilmottautumiset otetaan nyt ensimmäisenä vastaan. Kaikkiaan toisille alinhankintapäiville mahtuu 200 henkilöä. Sekä marraskuun että helmikuun alihankintapäivien ohjelma on sama.

Biotuotetehtaan rakennusvaiheen työllisyysvaikutusten arvioidaan toteutuessaan olevan lähes 10 000 henkilötyövuotta, josta yli puolet tehtäisiin Kemissä.

Työmaavahvuus voi nousta parhaimmillaan noin 3 000 henkilöön päivässä, joten yhteistyökumppaneiksi tarvitaan myös paikallisia palveluiden tuottajia.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).