1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talousindikaattorit

Kuluttajien luottamus nousi hieman, teollisuusyritysten luottamus pysyi ennallaan

Kuluttajien odotukset sekä omasta taloudesta että Suomen taloudesta paranivat hieman verrattuna lokakuuhun.

talousindikaattorit
Kolikoita kämmenillä.
Kuluttajien arviot oman talouden nykytilanteesta pysyivät suunnilleen ennallaan verrattuna viime kuuhun, ilmenee Tilastokeskuksen julkaisemasta kuluttajien luottamusindikaattorista.Nella Nuora / Yle

Kuluttajien luottamus nousi hieman marraskuussa, kertoo Tilastokeskus. Kuluttajien luottamusindikaattori oli marraskuussa –5,0, kun se lokakuussa oli –6,6. Viime vuoden marraskuussa luottamusindikaattori sai arvon –1,7.

Kuluttajien odotukset sekä omasta taloudesta että Suomen taloudesta paranivat hieman verrattuna lokakuuhun. Odotukset omasta ja Suomen taloudesta kuitenkin heikkenivät viime vuoden vastaavasta ajasta.

Arvio oman talouden nykytilanteesta pysyi suunnilleen ennallaan verrattuna viime kuuhun. Rahankäyttöaikeita kestotavaroihin kuluttajilla oli marraskuussa jonkin verran enemmän kuin kuukautta aiemmin.

Elinkeinoelämän luottamus pysyi lähes ennallaan marraskuussa verrattuna viime kuuhun, kertovat Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) luottamusindikaattorit.

Teollisuusyritysten luottamus pysyi marraskuussa lokakuun tasolla. Palveluissa ja rakentamisessa tultiin alaspäin. Sen sijaan vähittäiskaupan luottamusindikaattori nousi aavistuksen marraskuussa.

EK:n julkaisemat luottamusindikaattorit kuvaavat yritysten suhdannetilannetta kyselyhetkellä.

Lue seuraavaksi