Viittä Romaniasta tullutta miestä epäillään törkeistä varkauksista – murtoja Helsingissä ja Tampereella, yrittivät paeta Tallinnan kautta

Suomen poliisi teki aktiivista yhteistyötä Viron viranomaisten kanssa miesten nappaamiseksi.

varallisuusrikokset
poliisi nojaa poliisiautoon
Miesten tiedetään tehneen kolme liikemurtoa, joissa otettiin saaliiksi elektroniikkaa. Kuvituskuva.Marja Väänänen / Yle

Poliisi on yhdessä Viron viranomaisten kanssa pysäyttänyt viiden Suomessa törkeistä varkauksista epäillyn murtomiehen pakomatkan, poliisi tiedottaa (siirryt toiseen palveluun).

Miehet tekivät Helsingissä ja Tampereella yhteensä kolme murtoa elektroniikkaliikkeisiin, joiden saaliiden kokonaisarvo nousi useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin. Murrot tehtiin 19.11.–23.11. välisenä aikana.

Poliisi sai murroista ja epäiltyjen muista liikkeistä valvontakameratallenteita ja pääsi heidän jäljilleen. 24.11. Selvisi, että murtomiehet olivat aikeissa paeta laivalla Helsingistä Tallinnaan. Suomen ja Viron viranomaisten yhteistyön myötä miehet saatiin kiinni ja suuri osa anastetusta omaisuudesta poliisin haltuun.

Helsingin poliisin mukaan miesten vangitsemiskäsittely tehtiin puolenyön jälkeen ja syyttäjä pyysi epäiltyjen luovuttamista Suomeen. Tällä hetkellä epäillyt ovat vangittuina Tallinnassa ja odottavat siirtoa Helsinkiin.

Miehet saapuivat poliisin tietojen mukaan Romaniasta muutamia päiviä ennen Tampereella 19. marraskuuta tehtyä ensimmäistä murtoa. Heistä ainakin osalla on taustaa ammattimaisista liikemurroista elektroniikkaliikkeisiin eri puolilla Eurooppaa.

Juttua korjattu 28.11.2019 klo 10:16: Korjattu muotoilua Tallinnan-pakoyrityksen paljastumisesta poliisille. Jutussa luki, että asia paljastui 24.11. lauantaina, vaikka 24.11. oli sunnuntai.