Pohjois-Suomessa toivotaan lisää lentoyhteyksiä kesäksi – haetaan lisää ymmärrystä yhteistyöstä

Kahdeksan pohjoisen lentokenttäpaikkakuntaa tavoittelevat parempaa yhteistyötä.

lentokentät
Finnairin Airbus A320 valmistautumassa lähtöön Oulun lentoasemalta 27.5.2016.
Arkistokuvassa lentokoneen lähtövalmisteluita Oulun lentoasemalla. Oulun lisäksi maakuntien yhteistyöhankkeessa ovat mukana Ivalon, Enontekiön, Kittilän, Rovaniemen, Kemi-Tornion, Kuusamon ja Kajaanin lentoasemapaikkakunnat.Risto Degerman / Yle

Pohjois-Suomen lentoasemapaikkakunnat ryhtyvät yhteistyöhön, jonka tarkoituksena on parantaa yhteydenpitoa lentoyhtiöiden ja lentokenttiä ylläpitävän Finavian välillä.

Pohjois-Suomen kehittyvä lentoliikenne 2020 -hankkeen projektipäällikkö Rauno Kurtin mukaan aiemmassa viestinnässä ja tiedonkulussa on ollut ristiriitoja ja väärinymmärryksiä. Yhteistyöllä pyritään kasvattamaan yhteisymmärrystä eri toimijoiden välillä.

– Sen vuoksi on helposti syntynyt aiemmin väärinkäsityksiä lentoyhtiöiden, lentoaseman vaikutusalueiden ja lentoaseman ylläpitäjän välille.

Kainuussa, Lapissa ja Pohjois-Pohjanmaalla koetaan, että tulevalle kesälle kaivataan lisää lentoyhteyksiä.

– Pohjois-Suomessa on kesällä todella paljon matkailijoita. Kotimaisten ja ulkomaisten turistien määrät ovat kasvussa, sanoo Kurtti.

Ensi vuoden loppuun saakka kestävässä hankkeessa on mukana kahdeksan pohjoisen lentoasemapaikkakuntaa. Hanke on Lapin, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun liittojen yhteinen ja se rahoitetaan Euroopan aluekehitysrahastosta.

Korjattu 27.11.2019 klo 17:00: Korjattu, että kyse on lentoasemapaikkakunnista, ei lentoasemista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!