Oysin naistentautien ja synnytysyksikön työt järjestettiin syntyvyyden laskun vuoksi uusiksi, 14 vakanssia siirretään syöpäpotilaiden hoitoon

Sairaanhoitopiiri kävi yt-neuvottelut naistentautien osastolla ja synnytysyksikössä, jonka paikat vähenevät jatkossa.

Oulun yliopistollinen sairaala
Oulun yliopistollisen sairaalan kyltti sairaalarakennuksen seinässä.
Virkoja siirretään sellaisille osastoille, joissa lisäväelle on tarvetta. Tällaisia osastoja ovat muun muassa syöpätautien ja vierihoidon osastot. Arkistokuva.Wasim Khuzam / Yle

Oulun yliopistollinen sairaala (Oys) järjestelee uusiksi naistentautien ja synnytysyksikön työtehtäviä.

Yt-neuvottelut päättyivät ilman henkilöstövähennyksiä, mutta 14 vakanssia siirretään syöpäpotilaiden hoitoon muun muassa eläköitymisten kautta.

Tehtäväjärjestelyjen ja yt-neuvottelujen taustalla on syntyvyyden vähentyminen. Seitsemässä vuodessa synnytysten määrä on laskenut Pohjois-Pohjanmaalla viidenneksellä. Samaan aikaan hoitotarve esimerkiksi vuodeosastoilla on kasvanut..

Juttua korjattu 28.11. klo 12.12: Vapautuvat virat siirretään syöpätautien hoitoon. Lisäksi poistettu virheellinen maininta siitä, että vierihoito-osastolla tarvitaan lisäväkeä ja -hoitopaikkoja.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)