Postilakon päättyminen oli monelle helpotus: Juvan jakajat kiittivät neuvottelijoita ja painuivat jakamaan paketteja

Monet postinjakajat huokaisivat helpotuksesta kun lakko loppui. Sopimusehtoja jopa kiiteltiin.

Postilakko
Postinjakajat Juha Heikkilä ja Anna Lipsanen lähdössä viemään paketteja.
Juha Heikkilä ja Anna Lipsanen lähtivät jakamaan paketteja heti lakon päätyttyä Juvalla.Petri Vironen / Yle

Postilakon loppumisesta ilmoitettiin keskiviikkona klo 10 jälkeen. Suurin osa lakkolaisista palaa töihin torstaina, mutta esimerkiksi Juvalla kaksi jakajaa tarttui lakon aikana kasvaneeseen pakettikasaan välittömästi.

– Meitä oli kaksi henkilöä suojatöissä aamun jakamassa terveydenhuoltoon liittyviä tuotteita. Kun kuulimme lakon loppuvan välittömästi, päätimme jatkaa töitä suoraan ja jakaa paketteja ainakin tähän kirkonkylän alueelle, postinjakaja Juha Heikkilä kertoi.

Postilla 35 vuotta työskennellyt Heikkilä oli tyytyväinen sekä lakon loppumiseen että saavutettuun neuvottelutulokseen.

– Kaikkiin yksityiskohtiin en ole ehtinyt vielä perehtyä, mutta sen perusteella mitä olen kuullut niin saavutettiin se mitä liitto ajoi ja työntekijät toivoivat.

Ruuhkan purkamisessa kuluu aikaa

Myös 11 vuotta Postia palvelut Anna Lipsanen aloitti työt mielellään. Kolmisen viikkoa kestänyt lakko ehti jo hieman kyllästyttää ja koetella myös lakkolaisten kukkaroa. Myös edessä oleva työmäärä on iso.

– Jo tässä ehdittiin sopimusta odotellakin. Toisaalta on toivottu, ettei liitto anna periks ja että saadaan hyvä sopimus. Se mitä äkkiseltään kuulin niin vaikutti ihan hyvältä. Tästä on hyvä jatkaa, Anna Lipsanen arvioi.

Juvan postin tiloihin ehti kertyä lakkopäivinä jo melkoinen kasa paketteja.

Touhua varmasti riittää. Joulu on tulossa ja kovasti yritetään saada tätä ruuhkaa purettua. Suurin osa on varmaan tulematta, joten aikaa tämä varmasti vie, Lipsanen pohdiskeli.