Nuoret yrittivät sytyttää omakotitalon tuleen Naantalissa ja polttivat myös veneen – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen

Omakotitalon irtaimistoa tuhottiin ja talossa sytytettiin myös palopesäkkeitä viime vuoden marraskuussa. Lisäksi nuoret jatkoivat tuhotyötä vielä purjehdusseuran rannalla.

Naantali
Turun oikeustalon julkisivu.
Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut kaksi alaikäistä nuorta ehdolliseen vankeustuomioon tapauksissa, joissa naantalilaisen purjehdusseuran omaisuutta ja tyhjillään olleen omakotitalon irtaimistoa tuhottiin viime vuonna.

Oikeus tuomitsi toisen nuorukaisen kahdeksan kuukauden ja toisen viiden kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon nuorena henkilöinä tehdyistä vahingonteoista, vahingonteon yrityksistä ja varkauksista. Vahingonteoissa oli mukana myös kolmas henkilö, mutta alle 15-vuotiaana hän ei ollut rikosoikeudellisesti vastuussa.

Toinen tuomituista tunkeutui syytteen mukaan alle 15-vuotiaan toverinsa kanssa tyhjillään olleeseen omakotitaloon, jossa he hajottivat paikkoja ja sytyttivät myös kaksi tulipesäkettä viime vuoden marraskuussa. Syyttäjän mukaan tekijät tappoivat talossa olleen lemmikkilinnun.

Saman vuoden joulukuussa kaksikko oli liikkeellä kolmannen alle 18-vuotiaan nuorukaisen kanssa Naantalin Purjehdusseuran tilojen läheisyydessä. Oikeuden mukaan kolmikko tunkeutui toimistorakennukseen, varasti sytytysnestepulloja ja sytytti palamaan moottoriveneen, joka tuhoutui palossa lähes kokonaan.

Tuomittu kaksikko määrättiin ehdollisen vankeustuomion lisäksi myös vahingonkorvauksiin. Tekijät kiistivät syytteet.

Oikeus hylkäsi päätekijän osalta syytteen nuorena henkilönä tehdystä törkeästä eläinsuojelurikoksesta, joka koski linnun tappamista.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue lisää:

Nuorukaista epäillään omakotitalon tuhoamisyrityksestä Naantalissa