Thaimaahan ja Yhdysvaltoihin ei enää lennetä Norwegianin siivin Tukholmasta ja Kööpenhaminasta – lentoyhtiö karsii kaukolentoreittejään

Yhtiön mukaan suorien kaukolentojen lentäminen Skandinaviasta ei ole taloudellisesti kannattavaa.

lentoliikenne
Norwegian matkustajakone laskussa.
Norwegianilla on tänä vuonna ollut ongelmia kannattavuutensa ja lentokoneidensa kanssa.Niels Poulse / AOP

Norjalainen lentoyhtiö Norwegian lopettaa Tukholmasta ja Kööpenhaminasta lähteviä suoria kaukolentojaan. Maaliskuun 29. päivän jälkeen kaupungeista ei enää pääse Norwegianin suorilla lennoilla Thaimaahan ja Yhdysvaltoihin.

Oslosta kaukolennot Yhdysvaltoihin sen sijaan jatkuvat entisellään, Norwegian ilmoittaa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun). Oslon ja Thaimaan välisten lentojen jatko on vielä harkinnassa. Ainakaan Bangkokiin ei Oslosta enää kesällä 2020 voi lentää.

Karsimisen taustalla on yhtiön taloustilanne. Norwegianin mukaan sen tavoitteena on nyt päästä kasvusta kannattavuuteen. Yhtiö sanoo tiedotteessaan, ettei kaukolentojen lentäminen Skandinaviasta ole taloudellisesti kannattavaa.

Myös poissa liikenteestä Rolls Roycen moottoriongelmien vuoksi olevien koneiden määrä vaikuttaa päätöksen taustalla, tiedottaa Norwegian.

Yhtiö ilmoittaa lisäävänsä samaan aikaan lentoja Euroopan suurkaupunkien, kuten Lontoon, Pariisin ja Barcelonan, ja Yhdysvaltojen välillä.

Helsingistä Norwegian ei lennä suoria kaukolentoja.