Ministeriö myönsi ammatilliseen koulutukseen kaivattua lisärahaa

Seinäjoelle myönnettiin yli puoli miljoonaa ja Vaasaan yli 300 000 euroa lisärahaa ammatilliseen koulutukseen.

ammatillinen koulutus
Sedun simulaatiokoulutusta Rengonharjulla
Kouluttaja Pertti Heino opastaa lappajärveläistä logistiikka-alan opiskelijaa Panu Ollia simulaattorin puikkoihin Sedun Rengonharjun uudella kampuksella. Arkistokuva. Päivi Rautanen / Yle

Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu saa 560 000 euroa lisärahaa opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen. Vaasan Vamia saa 350 000 euroa pääasiassa lähihoitajakoulutuksen lisäämiseen. Opetus- ja kulttuuriministeriö on tänään myöntänyt lisärahoitusta yli sadalle koulutusjärjestäjälle.

Sedun rehtori Reija Lepola arvioi, että puoli miljoonaa euroa tarkoittaa noin kymmentä henkilötyövuotta. Rekrytoinnit ovat jo käynnissä. Sedu haki lisäresursseja 8 opettajan, 7 ammattiohjaajan ja 2 opettajan työtä helpottavan tukihenkilön palkkaamiseen. Ihan tuohon summa ei riitä, mutta lisäraha helpottaa silti.

– Lisäresursseilla saamme enemmän ohjausta työpaikoille ja lisäämme ohjausta opintojen alkuvaiheeseen, Lepola kertoo.

Ministeriön jakama kokonaissumma opetuksen ja ohjauksen tukitoimiin on 20 miljoonaa. Lisääkin on tulossa. Opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen on varattu valtion ensi vuoden talousarvioesityksessä 80 miljoonaa euroa ja se on tarkoitus myöntää vuoden alussa.