1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kilpailuttaminen

Rakennusliike vaati kilpailutuksen keskeyttämistä, Rovaniemen kaupunginhallitus suostui

Tontilla on Rovaniemen maalaiskunnan entinen kunnantalo sekä vanha koulurakennus ja opettajien asuintalo.

kilpailuttaminen
Rovaniemen maalaiskunnan vanha kunnantalo  Rovakatu 2:ssa
Entinen kunnantalo aiotaan purkaa kerrostalon tieltä.Jyri Tynkkynen / Yle

RovaniemiRovaniemen kaupunginhallitus on päättänyt keskeyttää Rovakadun alkupään tontinvuokrauskilpailun. Keskeyttämistä vaati rakennusliike YIT. Rakennusliike haluaa, että kaupunki neuvottelee tontista sen kanssa.

Kyseessä oli Kiela 2 -niminen tontti osoitteessa Rovakatu 2-6. Tontilla on entinen Rovaniemen maalaiskunnan kunnantalo, entinen koulu ja entinen opettajien asuintalo. Näistä kunnantalo ja koulu aiotaan purkaa, opettajien asuintalo taas on suojeltu ja edelleen asuinkäytössä.

YIT on rakentanut kerrostaloja muille ns. Kiela-korttelin tonteille Rovaniemen ydinkeskustassa.

Kaupunginhallitus haluaa päättää asiasta

Kaupunginhallitus päätti tiistaina yksimielisesti, että kilpailutus keskeytetään ja että kilpailutuskriteerit tuodaan vielä erikseen kaupunginhallituksen päätettäväksi.

– Kaupunginhallitus haluaa käydä kilpailutuksen kriteerit huolella läpi. Nyt hallitus ei ole ollut riittävällä tavalla mukana prosessissa. Kaupungin keskustan rakentamisella on huomattavia vaikutuksia kaupunkikuvaan ja asumisen mahdollisuuksiin, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Liisa Ansala (kesk.) sanoo tiedotteessa.

– Kilpailutus on tässä vaiheessa parempi keskeyttää ja aikalisän kautta varmistaa, että keskustan rakentuminen toteutuu parhaalla mahdollisella tavalla.

Suunnitelmissa oli vuokrata tontti tarjousten perusteella. Tontin vuokrauksesta päättää kaupunginhallitus.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi