Santasport aloittaa yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla

Neuvottelut koskevat Lapin urheiluopiston ja Santasport Finland Oy:n työntekijöitä, joita on yhteensä yli sata.

Santasport
Santasport
Rovaniemen koulutuskuntayhtymä haluaa selkeyttää Lapin urheiluopiston toimintaa.Tuukka Tervonen / Yle

RovaniemiLapin urheiluopistolla aloitetaan yt-neuvottelut. Neuvottelut koskevat Lapin urheiluopiston ja Santasport Finland Oy:n työntekijöitä, joita on yhteensä noin 110. Työntekijöistä noin 60 on yhtiön ja noin 50 urheiluopiston palveluksessa.

Liikunnan ammatillista koulutusta ja vapaa-ajan palveluja tarjoava Lapin urheiluopisto on osa Rovaniemen koulutuskuntayhtymää Redua, joka omistaa myös Santasport Finland Oy:n.

Santasport Finland Oy perustettiin vuonna 2015, koska kuntayhtymä ei saanut enää toimia kilpailluilla markkinoilla. Yhtiö pyörittää urheiluopistolla muun muassa kylpylää, keilahallia ja CMS-kuntoklubia.

Rovaniemen koulutuskuntayhtymän mukaan yt-neuvottelujen syynä ovat tehtävien uudelleenjärjestelyt, urheiluopiston ja osakeyhtiön roolien kirkastaminen sekä toiminnan ja talouden tehostaminen.

Kuntayhtymästä kerrotaan, että yt-neuvottelut voivat johtaa yksittäisiin irtisanomisiin tai osa-aikaistamisiin. Tavoitteena on saada yt-neuvottelut käyty tammikuun puoleen väliin mennessä. Muutosten arvioidaan astuvan voimaan 1. elokuuta ensi vuonna.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).