Kysely povaa Boris Johnsonin konservatiiveille murskavoittoa vaaleissa ja peräti 68 paikan enemmistöä maan parlamenttiin

Sama tutkimuslaitos ennusti oikein myös ennen vuoden 2017 parlamenttivaaleja, että silloinen pääministeri Theresa May menettää enemmistön parlamentissa.

Vaalikyselyt
Corbyn ja Johnson ottivat eilen yhteen ensimmäisessä brittivaalien tv-tentissä.
Corbyn ja Johnson ottivat viime viikon tiistaina yhteen ensimmäisessä brittivaalien tv-tentissä. Jonathan Hordle / EPA

Britannian pääministeri Boris Johnsonin konservatiivipuolue on tuoreen mielipidekyselyn mukaan selvä voittaja Britannian tulevissa parlamenttivaaleissa.

Mikäli vaalit järjestettäisiin tänään, keräisivät konservatiivit peräti 68 paikan enemmistön parlamenttiin, ennustaa YouGov-tutkimuslaitos (siirryt toiseen palveluun).

YouGov ennusti oikein myös ennen vuoden 2017 parlamenttivaaleja, että silloinen pääministeri Theresa May menettää enemmistön parlamentissa, kirjoittaa Politico. (siirryt toiseen palveluun)

Tuoreen ennusteen mukaan konservatiivit lisäisivät paikkamääräänsä 42:lla 359:een. Työväenpuolue puolestaan keräisi 211 paikkaa ja menettäisi 51.

Kyselyn tulokset viittaavat siihen, että Johnsonilla olisi takanaan vahva tuki sille, että Britannia lähtee EU:sta tammikuun 31. päivä.

Jotkut asiantuntijat ovat kuitenkin muistuttaneet, että ennuste konservatiivien kirkkaasta voitosta voi kääntyä myös puoluetta vastaan. Näin siksi, että moni konservatiiviäänestäjä jäisi äänestyspäivänä kotiin, koska pitää puolueen voittoa niin selvänä.

Ennenaikaiset vaalit järjestetään joulukuun 12. päivä.

Lue myös:

Politico: YouGov: Boris Johnson on course for 68-seat majority in UK election (siirryt toiseen palveluun)

Britanniassa työväenpuolue lähtee vaaleihin radikaalilla ohjelmalla – lupaa 100 000 kunnallista vuokra-asuntoa ja useita kansallistamisia

Britannian Corbyn: Pysyn puolueettomana, jos Britanniassa järjestetään uusi brexit-kansanäänestys

Corbyn ja Johnson ottivat yhteen ensimmäisessä brittivaalien tv-tentissä – Konservatiivien Twitter-temppu suututti muut